Děti jako odpad: Podraz na Flegra? Zlý víkend s covidem. S vtipným koncem

01.11.2020 18:49

Profesor Jaroslav Flegr se na svém facebookovém profilu vyjádřil ke svému pár dní starému výroku ohledně toho, že se s dětmi má zacházet jako s nebezpečným odpadem. Tvrdí, že došlo k nesprávnému odstřižení jeho výroku. Podle svých slov pak zažil perný víkend.

Děti jako odpad: Podraz na Flegra? Zlý víkend s covidem. S vtipným koncem
Foto: archiv J. Flegr
Popisek: prof. Jaroslav Flegr

„Micík se na mě ráno zlobil. Že prý jsem v televizi řekl, že se má s dětmi zacházet jako s nebezpečným odpadem,“ začal své vyjádření na Facebooku Flegr. Jako vždy mu byl nápomocen jeho kocour Micík. „No, řekl. Byla to odpověď na otázku, co mají dělat učitelé v důchodovém věku s bezpříznakovými, a přitom potenciálně nakažlivými žáky, až se zase obnoví prezenční výuka. A věta pokračovala ‚tím nemyslím, že by se měly zavřít do igelitových pytlů a odvézt do spalovny, ale že by se k nim neměli přibližovat a dotýkat se jich‘. Otázku a tenhle konec věty nějaký miláček v televizi odstřihl a článek s videem opatřil titulkem ‚Evoluční biolog Jaroslav Flegr chce s dětmi zacházet jako s nebezpečným odpadem!!!‘,“ popsal Flegr.

„Tak jsem dnes do dvou hodin do rána odpovídal na rozhořčené (to v lepším případě) vzkazy maminek a tatínků. A ráno za mnou dokonce jeden tatínek dorazil i osobně. Micíka jsem si při snídani udobřil obzvlášť lahodnými kousky ‚své‘ tlačenky. S maminkami a tatínky to bude horší. No, pro jistotu teď budu při sobě nosit plátek tlačenky,“ poznamenal Flegr, který jako vždy přidal i své proticovidové desatero. V něm žádá občany mimo jiné o instalaci eRoušky, o sociální distanc, mytí rukou či o to, aby se lidé udržovali v dobré fyzické i psychické kondici. 

Flegr se ve vysílání CNN Prima News, kde zazněl i onen výrok, vyjadřoval k návratu dětí do škol. Podle něj je nemožný i kvůli tomu, že nakažené děti jsou v drtivé většině bezpříznakové, virus ale mohou šířit i dál, hlavně na starší pedagogy.

„S dětma by se mělo zacházet jako s nebezpečným odpadem. Když se nákaza dostane na seniora, je v podstatě extrémně ohroženej i na životě,“ varuje ve vysílání profesor evoluční biologie a parazitologie.

Stoupající teploty budou mít přímý vliv na to, kdy se budou moct školy otevřít. „Když budeme mít velké štěstí na počasí, tak školy možná otevřeme v dubnu,“ myslí si Flegr.

„Vyučování by se mohlo vést i přes letní měsíce, kdy obvykle probíhají prázdniny. Naopak otevření škol například v březnu je ještě riskantní,“ pokračoval Flegr. Pokud by byl vývoj epidemie příznivý, nejprve by se prý měly znovu otevřít třídy na prvním stupni. Otevření středních a vysokých škol nepovažuje Flegr za bezprostředně nutné.

Situaci by výrazně mohla změnit jedině vakcína. „Pokud by byla již na jaře v rozumném množství, tak by ji mohly dostat učitelky a první stupeň by se mohl otevřít dřív,“ řekl parazitolog pro CNN Prima News.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…