Dětský pořad ČT, který nedávno vyvolal bouři, znovu zajímavě vysílal. Nahlédněte

16.10.2018 8:50

Zprávičky veřejnoprávní České televize, jež jsou určeny pro děti, se tentokrát ve své reportáži zaměřily na besedu o předsudcích společnosti Metaculture, jež s nimi objíždí školy.

Dětský pořad ČT, který nedávno vyvolal bouři, znovu zajímavě vysílal. Nahlédněte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Šesťáky ze ZŠ profesora Otokara Chlupa v Praze čekalo podle Zpráviček mnoho aktivit. Jejich prvním úkolem bylo uvědomit si, co to vlastně předsudek je. Školáci se bavili například o tom, co jsou předsudky ve třídě. „Jsem rád, že jsem zjistil, že v tom nejsem já, protože i ostatní třeba nemusí hned zapadnout,“ řekl v pořadu mimo jiné dvanáctiletý Tomáš.

Pořad najdete ZDE.

Anketa

Vadí vám, že prezident Zeman označil Bakalu, Koženého, kšeftaře s LTO a solární barony za ,,zmrdy"?

6%
94%
hlasovalo: 13866 lidí

Jak pak ve Zprávičkách zaznělo, negativní předsudky míváme vůči odlišným skupinám lidí. „Třeba bezdomovcům, Romům nebo blondýnkám,“ uvedl reportér. 

„Naším cílem je, aby se o tom děti bavily, aby věděly, odkud převzaly ty předsudky a proč to tak vlastně mají. A aby si to uvědomily,“ řekl Daniel Dvořák ze skupiny Metaculture. Následovala i divadelní scénka, kdy některé děti představovaly Romy, které kvůli odlišné barvě pleti odmítnou obsloužit v restauraci. „Cítil jsem se smutně,“ okomentoval to 11letý Daniel. 

Pořad Zprávičky se v minulosti dokonce řešil ve Sněmovně, a to z důvodu reportáže o Izraeli a Palestině (psali jsme ZDE a ZDE).

Pořad řešila 11. schůze výboru Parlamentu ČR, jež se týkala Koncepce vzdělávacích programů České televize na programu Déčko a politicko-publicistickým excesům na programu Déčko.

Výbor mimo jiné zkonstatoval, že veřejnoprávní dětský program čím dál častěji porušuje politickou neutralitu a zejména vykazuje snahu o politickou indoktrinaci dětí a mládeže, včetně dětí v předškolním věku. Zároveň také s politováním oznámil, že generální ředitel České televize odmítl přijít na jednání. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…