Dmitrij Medveděv zavařil síť: Zbraně co jste dali Ukrajině teď zabíjejí Izraelce

09.10.2023 16:18 | Monitoring

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv tvrdí, že palestinské hnutí Hamás používá při útoku na Izrael západní zbraně, které se tam dostaly kvůli korupci na Ukrajině. „Zbraně předané nacistickému režimu na Ukrajině jsou nyní aktivně používány proti Izraeli,“ uvedl bez dalších podrobností Medveděv.

Dmitrij Medveděv zavařil síť: Zbraně co jste dali Ukrajině teď zabíjejí Izraelce
Foto: Telegram
Popisek: Dmitrij Medveděv

Palestinské hnutí Hamás v sobotu ráno vypálilo přes 5000 raket na izraelská města a zaútočilo z pásma Gazy na přilehlé oblasti, kde od té doby probíhají pouliční boje. Izraelský premiér Benjamin Netanyahu. ještě večer vyhlásil Hamásu válku, stejně jako libanonskému hnutí Hizballáh, které se k útoku na Izrael přidalo.

Od začátku konfliktu už hlásí obě strany téměř tisíc mrtvých a další tisíce raněných. Dle zdrojů serveru Politico dostane Izrael zbraně od svého největšího partnera, tedy od USA. O tyto zbraně Izrael požádal a americká administrativa dělá podle zdrojů vše, aby tento požadavek splnila. Jaký typ zbraní Izraelci požadují však dotyční říci nechtěli.

Jednou z možností by podle serveru bylo, že by Izrael dostal munici z nepříliš zmiňované zásoby, kterou mají USA v Izraeli uloženou. Tyto zásoby jsou původně určeny pro americké jednotky na Blízkém východě, ale v dřívějších krizových situacích již USA povolily Izraeli, aby z této zásoby čerpal. 

Bývalý ruský premiér Dmitrij Medveděv na síti X (dříve Twitter) prohlásil, že nejen Izraelci používají západní zbraně. „No, kamarádi z NATO, vy jste to fakt zvládli, co? Zbraně předané nacistickému režimu na Ukrajině jsou nyní aktivně používány proti Izraeli. A bude to jen horší. Očekávejte rakety, tanky a poměrně brzy i letadla čerstvě z Kyjeva na černém trhu,“ uvedl Medveděv a narážel tak na ukrajinské problémy s korupcí.

Právě korupce je jedním z důvodů, proč jsou někteří západní politici zdrženliví v otázce přijetí Ukrajiny do Evropské unie. USA dokonce ve svém posledním balíčku finanční pomoci poskytly 200 milionů dolarů na podporu transparentnosti a reforem, které posílí úsilí v oblasti boje proti korupci, právního státu a sektoru spravedlnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jestli von nakonec nebude dalek od pravdy ..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŽivotní zkouška , 09.10.2023 16:23:58

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…