Dobeš po schůzce kvůli registru: Na naší straně chyba není

25.07.2012 21:03

Ve středu proběhlo setkání ministra dopravy Pavla Dobeše a předsedy Svazu měst a obcí ČR Dana Jiránka, které se týkalo problémů nového registru vozidel. Obě strany se dohodly na tom, že setrvají u nového registru vozidel a navzájem se ubezpečily o tom, že budou postupovat ve vzájemné součinnosti a dělat všechno, co mohou, aby registr začal fungovat.

Dobeš po schůzce kvůli registru: Na naší straně chyba není
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Dobeš na jednání vysvětlil veškeré problémy registru vozidel, včetně výpadků komunikace aplikace registru se systémy Policejního prezidia, kde bylo potvrzeno, že zavinění nebylo ani v jednom případě na straně ministerstva. „Jednoznačně deklaruji svou osobní odpovědnost za funkčnost registru vozidel a dělám vše, co je v mých silách, aby agenda mohla být vykonávána a k dalším výpadkům už nedocházelo,“ uvedl Dobeš.

Úředníci nebyli proškoleni

Připustil, že úředníci nebyli zejména s ohledem na nedostatek času proškoleni v dostatečné míře. „Všem úředníkům i občanům se ještě jednou omlouvám za komplikace, se kterými nikdo nepočítal. Chystáme další kroky, které povedou ke zlepšení odborné zdatnosti úředníků,“ dodal Dobeš.

Jiránek během jednání konstatoval, že chápe legislativní důvody, které vedly ke spuštění nového registru. „Stávající situace na obcích je pro nás neudržitelná, je nezbytné ji okamžitě řešit a zabránit dalším problémům. Jsem rád, že jsme dospěli ke shodě a ministerstvo dopravy se postavilo čelem také k řešení kompenzací,“ řekl Jiránek.

Odbavení žadatelů potrvá na registračních místech až do připojení se základními registry delší dobu. Je to dáno také množstvím oprav, které úředníci do registrů musí zanášet a které jsou důsledkem chyb v předchozích registrech za posledních dvacet let.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…