Dobrá zpráva pro kancléřku Merkelovou. Němci ji mají raději než před Brexitem. Ani Obama si nevede zle. Kazí mu to jen Rusové

08.07.2016 18:34

Světové průzkumy veřejného mínění odhalily, že po událostech britského referenda stoupla obliba německé kancléřky Angely Merkelové i amerického prezidenta Baracka Obamy. Němci si váží toho, co jim Evropská unie přináší, a jejich vrchní představitelka podle nich odvádí dobrou práci.

Dobrá zpráva pro kancléřku Merkelovou. Němci ji mají raději než před Brexitem. Ani Obama si nevede zle. Kazí mu to jen Rusové
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Německá kancléřka Angela Merkelová

Více než polovina Němců uvedla v průzkumu, který si objednala veřejnoprávní stanice ARD, že jejich země prospívá ze členství v EU. Počet o Unii kladně smýšlejících Němců tak vzrostl ze 39 na 52 procent, což jsou čísla před a po Brexitu. Vzrostla i obliba Merkelová, a to o 9 % na 60 %.

Zároveň také došlo k růstu volebních preferencí Křesťanských demokratů, stejně tak jako podpory pro současnou německou koaliční vládu.

Naopak v průzkumech ztratila euroskeptická Alternativa pro Německo, jejíž preference klesly ze 12 na 9 %.

Světový průzkum agentury Globescan napříč 19 zeměmi pak odhalil, že přes 70 % dotázaných v 18 z nich kladně hodnotí funkční období amerického prezidenta Baracka Obamy. Jedině v Rusku se jeho obliba dostala na pouhých 18 %.

Nejoblíbenější je americký prezident hlavně v Keni, Jižní Koreji, Británii, Francii a Austrálii.

Minulý týden provedený průzkum agentury Pew Research přinesl o americkém prezidentovi a jeho vysoké oblibě ve světě velmi podobné výsledky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…