Engela bych vzal zpátky, říká Heger. U Kubka váhá

19.02.2011 10:41

Ministr zdravotnictví si myslí, že by ředitelé nemocnic a lékaři měli společně udělat za celou situací tlustou čáru a nic si nevyčítat. Odboráře Martina Engela by vzal určitě zpátky, u Kubka už váhá.

Engela bych vzal zpátky, říká Heger. U Kubka váhá

Ministr zdravotnictví Leoš Heger přiznává, že loni na podzim jako novopečený politik protestní akci Děkujeme, odcházíme nebral příliš vážně. "Jestli jsem něco podcenil, tak to byla zorganizovanost, semknutost a urputnost protestujících lékařů, kdy opravdu na čtyři tisíce z nich ty výpovědi podalo a trvalo na nich," řekl v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes.

Vztahy na pracovišti asi nebudou úplně ideální

Heger také dodává, že je zvědavý na fungování vztahů mezi šéfy nemocnic a navrátivšími rebelujícími lékaři. "Z mnoha nemocnic máme velmi konkrétní poznatky, jak byly vztahy na jednotlivých odděleních ošklivé. Jak lidé z LOK svým kolegům říkali: Až my si ty peníze vydobudeme, tak si nemyslete, že to bude i pro vás! To teď vztahům na pracovišti moc neprospěje," myslí si ministr. Heger navrhuje, aby ředitelé nemocnic a lékaři se nad věcí společně povznesli a udělali za vším tlustou čáru a nic si nevyčítali.

TÉMA Exodus lékařů  

Heger by vzal  všechny lékaře, chápe ale, že to nejde vždy

Na místě ředitelů nemocnic by vzal lékaře zpět, na druhou stranu chápe, že ne všichni takto učiní. "Prostě po boji s někým, s kým se poperete, s kým máte nějaký hrozný spor, který se pak urovná středovým řešením, různí lidé budou reagovat různě. Myslím, že zažijeme poměrně velké spektrum situací," dodává Heger.

Engela by vzal zpátky 

Jednoho z hlavních vůdců odborářů Martina Engela by vzal zpátky. "On byl odborář, který byl při všech jednáních velmi úporný a protivný, ale na druhou stranu se choval čitelně, odborářsky a rovně. Kromě těch běžných tahů na nás neudělal žádný mimořádný podraz. Takže ano, vzal bych ho," říká ministr.

Dále čtěte:
Bulvár se vysmál Engelovi. Šéfvyděrač má, co chtěl

Kubek se nechoval vždy férově 

K šéfovi České lékařské komory Milanu Kubkovi se nechce vyjadřovat. Heger si myslí, že se komora spojila s LOKem víc než se slušelo jejímu postavení, měnila svou roli a také nebylo občas poznat, kdy jedná za komoru a kdy za LOK.

Co přijde po lékařích? Poplatky!

Heger také upozorňuje, že v brzké době uslyšíme o poplatcích, které byly skryty za stínem demonstrujících lékařů. "Já vás ujišťuju, že teď o poplatcích zase uslyšíme, protože je to součást novely o zdravotním pojištění, které leží ve vládě."

Související:
Kvůli Engelovi se sejde krizový štáb. Zase vydírají, zlobí se Šťastný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…