FOTO V Rusku je k dostání nová čokoládová zmrzlina Obamka. A z USA už volají...

08.05.2016 14:00

Ruské sociální sítě se baví nad jménem nové ruské zmrzliny. Nese název Obamka neboli malý Obama. Jde o žert na účet končícího amerického prezidenta. Rusové ovšem se smíchem dodávají, že bude následovat zmrzlina Erdoganka a Merkelka. Žerty si tropí i z Donalda Trumpa. Jen v USA se prý někteří lidé moc nebaví.

FOTO V Rusku je k dostání nová čokoládová zmrzlina Obamka. A z USA už volají...
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

V ruském Tatarstánu si zájemci mohou koupit zmrzlinu pojmenovanou Obamka, čili malý Obama. Jde o čokoládovou zmrzlinu. Na obalu je vyobrazen chlapec tmavé pleti s širokým úsměvem a s náušnicí v uchu, který líže zmrzlinu. Informuje o tom server RT.com a dodává k tomu, že zmrzlina baví Rusy na sociálních sítích.

„Další na řadě je ‚Erdoganka‘ (cream-brûlée v mléčné čokoládě) a ‚Merkelka‘ (bílá zmrzlina v bílé čokoládě,“ směje se jeden z uživatelů. Výrobce ovšem zdůrazňuje, že nechtěl nikoho konkrétního zesměšnit ani urazit.

Agentura Reuters ale informovala o tom, že jeden z amerických úředníků, který si nepřál být jmenován, se cítí dotčeně. „Jsme zklamáni z mediálně řízeného antiamerikanismu převládajícího v Rusku v posledních několika letech. Zejména, pokud jde o diskriminaci či rasistické narážky,“ sdělil Reuteru.

Lidová tvořivost ovšem nezná mezí, takže se na sociálních sítích objevilo doporučení, že Obamku bude dobré kombinovat s Putinkou, což je ruská vodka. Ozývají se i hlasy, že bude dobré vymyslet něco na účet Donalda Trumpa. Mohl by se po něm prý jmenovat třeba rum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…