Fotbalový tým poslanců: Kalousek nic nedá, ale je tu ještě jedna možnost...

19.04.2013 7:12

Skupina poslanců přišla s úžasným nápadem - udělat si výlet do ruské Soči, kde by v květnu reprezentovala Českou republiku jako fotbalové družstvo. Jenže na tuto akci požádali o příspěvek z veřejných peněz ve výši 650 tisíc korun. Kolegové jim dotaci schválili, námitky neměl ani jinak striktní ministr Kalousek. Nakonec však asi zákonodárci přece jen zůstanou doma.

Fotbalový tým poslanců: Kalousek nic nedá, ale je tu ještě jedna možnost...
Foto: Redakce
Popisek: Pavel Suchánek

„Dohodli jsme se na tom s ministrem financí,“ uvedl Pavel Suchánek, předseda rozpočtového výboru z ODS, který měl být jedním z výletníků. Právě jeho výbor vyslání sněmovního manšaftu podpořil. Do Soči měla vyrazit zhruba dvacítka zákonodárců, rozpočet akce byl 1,3 milionu. Polovinu chtěli zaplatit ze státního.

Když se však celá kauza rozmázla v médiích, začali „reprezentanti“ couvat. „Uvažujeme o tom, že akci zrušíme. A to kvůli negativní reakci veřejnosti,“ uvedl pro deník Blesk Igor Svoják z ODS. Výčitky prý poslanci měli ještě předtím, než se akce rozmázla v médiích.

Nakonec se právě Svoják sešel s Kalouskem a dohodli se na změně. „Dohodli jsme se, že to bude bez příspěvku ze státního rozpočtu,“ üvedl mluvčí Ministerstva financí.

Za těchto okolností to ale vypadá, že tým poslanců asi zůstane doma. Místo 32 tisíc by totiž každý z nich musel uhradit 65 tisíc. A to se většině z nich nejspíš nebude chtít.   


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fico málem zemřel kvůli Ukrajině. Bulharský prezident zasáhl

13:25 Fico málem zemřel kvůli Ukrajině. Bulharský prezident zasáhl

Bulharský prezident Rumen Radev označil vítězství Ukrajiny nad Ruskem za „nemožné“ a připomínal, že …