Fůůůj, idiote. Takto zkyslé europoslance jste ještě neviděli. A nakonec je dorazil Nigel Farage

24.10.2018 16:08

Co se řeší v Evropském parlamentu? Dnes to byl nacismus, komunismus a Evropská unie. Hlavní hvězdou byl Nigel Farage, který si vyměňoval špičky s předsedou Evropského parlamentu Antoniem Tajanim. A došlo i na poučování o historii: „Tvrdit, že Evropská unie přinesla pád nacismu a sovětského komunismu není jen směšné. Je to i nevděčné,“ řekl europoslanec. Informoval o tom britský server Express.

Fůůůj, idiote. Takto zkyslé europoslance jste ještě neviděli. A nakonec je dorazil Nigel Farage
Foto: Vít Hassan
Popisek: Britský politik Nigel Farage přijel podpořit Svobodné do Prahy

Jak to začalo? Předseda Progresivní aliance socialistů a demokratů a německý politik Udo Bullman tvrdil, že pravicový nacionalismus chce podrývat Evropskou unii. Europoslanec z Evropských konzervativců a reformistů na to reagoval, že nacisté byli nacionální socialisté. Prohlásil: „Je to odrůda socialismu. Nic si nenalhávejme, je to levicová ideologie, chtějí stejné věci jako vy.“ Na tvářích socialistů bylo vidět, že se jeho prohlášením cítí uraženi a zaznělo i slovo idiot. „Nemáte rádi pravdu, že?“ pokračoval ještě europoslanec. Podle Guye Verhofstadtata byla jeho slova „urážkou pro všechny sociální demokraty, kteří proti nacismu bojovali a zemřeli v koncentračních táborech“.

Po této potyčce Antonio Tajani označil jak komunismus, tak nacismus za „ohavné a ničivé režimy“ a doplnil: „Díkybohu, že tyto diktatury díky Evropské unii zmizely.“ Nigel Farage se při těchto výrocích zřejmě neudržel a propukl v smích. To se Tajaniho dotklo, protože Faregeovi řekl, že by měl respektovat názory jiných, a obvinil ho, že když nerespektuje názory jiných, tak chce návrat diktatury. „Měl byste respektovat jiné názory i když s nimi nesouhlasíte. Smích je poslední útočiště hloupých,“ řekl europoslanci za euroskeptický UKIP.

Anketa

Jste pro stažení našich vojsk z Afghánistánu?

93%
7%
hlasovalo: 15512 lidí

Farage si nenechal ujít reakci na Tajaniho výroky, z nichž některé byly podle jeho slov osobními urážkami. „Možná máte problém se sebeovládáním. Já budu osobní útoky ignorovat,“ začal. “Ale máme tu dnes po ránu trochu problémy s historií. Pane Tajani, tvrdit, že Evropská unie přinesla pád nacismu a sovětského komunismu není jen směšné. Je to i nevděčné a urážející vůči Spojeným státům americkým, které přinesly mnoho obětí, aby mohla být ve dvacátém století Evropa dvakrát osvobozena, a trochu i ke Spojenému království, jak může třicet tisíc mrtvých v Itálii dosvědčit,“ pronesl na Tajaniho adresu. Zakončil: „Tvrďte si o Evropské unii, co chcete, ale nepřepisujte historii.“

Tajani trval na tom, že bude mít poslední slovo a připomenul britskému euroskeptikovi, že podle něj komunismus skončil, když se několik východoevropských zemí přidalo k Evropské unii. A doplnil, že díky Evropské unii je v Evropě už 70 let mír, takže by si Farage měl dávat pozor na to, jak vykládá historii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…