Generál Petr Pavel obdržel nejvyšší americké armádní ocenění pro cizince

10.03.2018 20:11

Český generál Petr Pavel se nyní může chlubit americkým nejvyšším vyznamenáním pro cizince „Legion of Merit“, které ve čtvrtek převzal. Medaili za zásluhy mu předal Joseph F. Dunford, generál námořní pěchoty USA a předseda Společného sboru náčelníků štábů (The Joint Chiefs of Staff). Jako elitní funkcionář NATO zvládl prý Pavel na výbornou hrozbu Ruska i boj s Islámským státem.

Generál Petr Pavel obdržel nejvyšší americké armádní ocenění pro cizince
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Petr Pavel s válečným veteránem

Petr Pavel od června 2015 vede vojenský výbor Severoaltnatické aliance, za svůj výkon byl nyní oceněn a získal tak nejvyšší americké vojenské vyznámení „Legion of Merit“, které převzal na Myer-Hendersonově vojenské základně ve Washingtonu. „Generál vedl skvěle vojenský výbor NATO, v nejnáročnějším období nedávné historie,“ přesně tak zní zdůvodnění prestižního amerického vyznamenání, které pro české čtenáře přeložil server Aktuálně.cz a o kterém informovalo i Ministerstvo obrany Spojených států amerických na svém twitterovém účtu.

  • Původní zdroj ZDE

Generál Petr Pavel je bývalým náčelníkem Generálního štábu Armády ČR a prvním předsedou vojenského výboru NATO ze zemí Varšavské smlouvy. Svou funkci v alianci předá 29. června britskému maršálovi Stuartu Peachi. Server Blesk.cz také informoval o tom, že se zlepšila spolupráce NATO a Evropské unie, zejména v oblasti kyberbezpečnosti a podpory vesmírného programu. Nedávno také generál Pavel prohlásil, že vidí možnost zlepšení vztahů mezi Severoatlantickou aliancí a Ruskem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…