Hejtmani proti Palasovi. Sobotka prý za Rathův osud nemůže

25.07.2012 16:51

Na obvinění hejtmana a senátora Jaroslava Palase, že vedení ČSSD nutilo hejtmany plnit stranickou kasu, reagovali ostatní členové Asociace krajů. Podle nich při financování strany nikdy nedocházelo k žádným nezákonnostem. Kritizovaný předseda strany si myslí, že Palas se jen mstí za to, že jej strana znovu nenominovala na hejtmana.

Hejtmani proti Palasovi. Sobotka prý za Rathův osud nemůže
Foto: redakce
Popisek: Senátor Jaroslav Palas

Hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas ve svém dopise obvinil předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, že po svém zvolením předsedou strany naléhal na hejtmany, aby pomáhali naplňovat stranickou kasu. V této souvislosti dokonce označil předsedu strany za spoluodpovědného za osud středočeského hejtmana Davida Ratha, který je nyní stíhán pro braní úplatků. Zároveň Sobotku označil jako „sebevražedně neschopného.“

Na jeho dopis, který zveřejnil deník Právo, zareagovali svým prohlášením další sociálně demokratičtí hejtmani. Podle nich je financování ČSSD uskutečňováno v souladu s pravidly a zákony České republiky. „Se vší vážností a zcela jednoznačně prohlašujeme, že pokud se kdy vedla na setkáních hejtmanů s vedením ČSSD debata o financování předvolební kampaně, tak vždy šlo o debatu o financování, které probíhá v souladu se všemi pravidly a zákony ČR,“ napsali hejtmani ve svém společném prohlášení.

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka uvedl, že Palas napsal dopis nejspíš proto, že se jej strana rozhodla nenominovat do příštích krajských voleb. „Je potřeba si uvědomit, že hejtman Palas čas od času volí tuto poměrně neobvyklou formu komunikace,“ dodal.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…