Horáček o kauze Putna: Prostě hanba

18.05.2013 13:55

Textař a podnikatel Michal Horáček zkritizoval prezidenta Miloše Zemana kvůli profesuře docenta Martina C. Putny. Zemanovo vyjádření, že nechce Putnu ponížit, Horáček považuje za hanebné.

Horáček o kauze Putna: Prostě hanba
Foto: michalhoracek.cz
Popisek: Michal Horáček

Horáčkovi vadí tato Zemanova slova: "Nechci pana Putnu ponižovat, proto důvody svého rozhodnutí nebudu uvádět veřejně." Spekuluje se o tom, že důvodů by mohlo být více – Putnova podpora Karla Schwarzenberga, homosexualita nebo kontroverzní názory.

„Co takový temný náznak znamená? Prezident, jestliže chce sáhnout k bezprecedentnímu kroku, musí na doc. Putnu vědět cosi strašného. Je to terorista, úchyl, agent KGB? Pokud to prezident nezveřejní, zůstane u dohadů a osobní čest toho, jemuž by zveřejnění přineslo "ponížení", bude dramaticky dotčena. A pokud to tak zůstane, napadený se proti tomu nebude moci bránit,“ píše Horáček.

Podle Horáčka by bylo mnohem lepší, kdyby Zeman přiznal, že se mu Putnu prostě profesorem jmenovat nechce. „Takhle je to nepoctivé, zbabělé a ubohé. Neskonale ubožejší nežli všechny ty "virózy". Prostě hanba,“ dodal Horáček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…