Hubou ještě nikdo nic nepostavil, říká kandidát do Senátu Libor Lukáš

31.07.2018 11:02

Předseda Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě Libor Lukáš poskytl rozhovor serveru idobryden.cz. Lukáš je mimo jiné známý svou iniciací petice za dostavbu dálnic D49 a D55.

Hubou ještě nikdo nic nepostavil, říká kandidát do Senátu Libor Lukáš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Lukáš se letos také rozhodl kandidovat do Senátu v obvodu 80 – Zlín, a to s podporou hned osmi politickch stran a hnutí. Ty mu věří, že by se mu povedlo budování dopravní infrastruktury skutečně oživit. 

Anketa

Má ještě cenu vyšetřovat dnes velké hospodářské kauzy 90. let?

97%
3%
hlasovalo: 7021 lidí

V rozhovoru Lukáš mimo jiné zmínil éru Tomáše Bati a následně Jana Antonína Bati. „Oba měli vizi, nebáli se jít tvrdě za svým a hledali cesty, jak dojít k cíli. Byť to občas i trochu bolelo. A přesně toto je univerzálně platný recept pro každého, kdo chce něčeho dosáhnout. Tyto vlastnosti se ale z politiky čím dál více vytrácejí, nahrazuje je populismus a projev sice řízný, ale bez konkrétního obsahu. Jenže hubou, jak říkali naši předci, ještě nikdo nic nepostavil. A současná situace ve Zlínském kraji to jen potvrzuje – chybí vůle i odvaha postavit se tlaku několika málo aktivistů, kteří svými obstrukcemi opakovaně blokují i stavby dávno připravené,“ zmínil Lukáš. 

Ten je stále přesvědčen o tom, že region nemá dostatečně kvalitní dopravní infraskturu. „Dálnice nám chybí více, než se leckdy pohledem z malé slovácké vesnice může zdát. Mezery jsou i v železniční dopravě. Máme sice hustou síť, ale její kvalita vůbec neodpovídá 21. století,“ řekl.

„Snažíme se tlačit dopředu i modernizaci železniční dopravu. Pro celé Uherskobrodsko bude dalším impulzem modernizace a elektrizace tratí ze Starého Města přes Uherské Hradiště, Kunovice do Uherského Brodu, Luhačovic, Bojkovic až na státní hranici do Brumova-Bylnice. Velmi důležitým projektem, se kterým pomáháme, je modernizace a elektrizace trati z Otrokovic přes Zlín do Vizovic. Nádraží v krajském městě Zlíně je totiž nejhorší v celé České republice a musíme to napravit,“ zmínil rovněž Lukáš.

Původní text ZDE

Závěrem také zdůraznil nutnost neopomíjet ani péči o lidové zvyky, tradice a folklor. „Náš region je lidovými tradicemi typický, tento klenot musíme chránit a předávat dalším generacím. Jde o jedno z našich největších bohatství, které navíc můžeme využít i v oblasti turistického průmyslu,“ uzavřel Lukáš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…