Írán: Slavný Čech v akci, směje se novinám a herečce. A má info pro Babiše

05.01.2020 18:47

Herní vývojář Daniel Vávra na sociální síti komentuje americký raketový útok, jenž zabil klíčového íránského generála Kásima Sulejmáního. Vadí mu, že nyní dělají ze šéfa Bílého domu Donalda Trumpa „válečného štváče“. Všímá si, že v podobném duchu informují i Babišova média, a pustil se i do americké herečky Rose McGowan za její „retardované tweety“ související s Trumpovou vládou.

Írán: Slavný Čech v akci, směje se novinám a herečce. A má info pro Babiše
Foto: Archív Petra Pelikána
Popisek: Momentka z Iránu

Při americkém raketovém útoku na letiště v Bagdádu v noci ze čtvrtka na pátek zemřel velitel íránských elitních jednotek Quds Kásim Sulejmání. Podle amerického prezidenta Donalda Trumpa bylo zabití Sulejmáního krokem k odvrácení války. Tvůrce počítačových her Daniel Vávra nechápe, že se Trump kvůli tomuto kroku stal pro některé terčem kritiky. Připomněl, že „když něco provedl Asad (a ještě to značně smrdělo, že to byl opravdu on), hned všichni veršotepci v novinách požadovali po Trumpovi tvrdou odvetu a válku“.

„Poté, co Írán zaútočil na americké občany a Trump na to briskně reagoval a sejmul velmi ošklivého člověka, bijí všichni veršotepci na poplach, že bude třetí světová, na kolenou odprošují Írán a z Trumpa dělají válečného štváče. Nějak tomu nerozumím,“ komentuje situaci.

Stejně tak se pozastavuje nad tím, že se na tuto stranu přidal v poslední době i Babišův iDNES. „Zajímalo by mě, jestli si Babiš uvědomuje, že jeho noviny jsou teď zaměřené vyloženě proti jeho volební cílovce a snaží se ji vychovávat a poučovat, na což cílovka v komentářích reaguje velmi negativně (na iDNES mají komenty lajky, takže je jasně vidět, co tam rezonuje), nebo jestli se mu to prostě přihodilo a on neví co s tím,“ dodává.

Daleko horší reakce shledává například u americké herečky Rose McGowan. „Kam se iDNES hrabe na herečku Rose McGowan, která teda v poslední době moc nehraje, ale zato o to víc tweetuje. Ta se cítí být rukojmím teroristické vlády Trumpa a prosí Íránce, aby ji nezabíjeli. Myslím, že pokud by někdo hledal nejretardovanější tweet za posledních 12 měsíců, je tohle horký favorit,“ zavírá Vávra svůj komentář.

Íránský velvyslanec při OSN Madžíd Tacht Ravančí po americkém útoku v rozhovoru s televizí CNN v pátek večer řekl, že „americký atentát na klíčového íránského generála Kásima Sulejmáního odpovídá vyhlášení války a odpověď Teheránu bude tvrdá“. Předtím ještě oznámil Radě bezpečnosti OSN a generálnímu tajemníkovi OSN Antóniu Guterresovi, že Írán si vyhrazuje právo na sebeobranu na základě mezinárodního práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…