Ivan David vzpomíná: Jeden docent z Brna mi vykládal, jak je Praha zkažená. A když to vidím dnes...

09.06.2018 19:05

Jednoho dne vyrazil psychiatr a někdejší ministr zdravotnictví za ČSSD na výlety po republice. Při svých toulkách náhodou narazil na docenta z Přírodovědecké fakulty v Brně, který si mu stěžoval, jak jsou Pražané hrozní. Vždyť přece kdysi dávno vítali v ulicích města i Hitlera. Až tak jsou prý „Pražáci“ otřesní. To by se v Brně stát nemohlo, tvrdil tehdy na výletě pan docent. Ivan David se s odstupem let snaží doložit, že i v Brně se dějí dost hrozné věci.

Ivan David vzpomíná: Jeden docent z Brna mi vykládal,  jak je Praha zkažená. A když to vidím dnes...
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Ivan David, psychiatr, bývalý ministr zdravotnictví

V komentáři uveřejněném na serveru VašeVěc.cz David zavzpomínal na rozhovor, který se odehrál asi před čtyřiceti lety. Hovořil prý tehdy s jedním docentem z Přírodovědecké fakulty. Od toho se dozvěděl, jací jsou ti Pražané strašní lidé.

„Poučil mě, že Praha je plná bezcharakterních lidí. Dokládal to ochotou Pražanů nadšeně vítat kohokoli, například Hitlera a provolávat slávu třeba takové kreaturám jako byl Hácha nebo Moravec. Opáčil jsem, že se tomu nelze divit, neboť se do Prahy stahují vedle slušných lidí také darebáci z celé republiky, a že se nedá věřit všemu co takoví lidé píší do novin a hlásali ve filmových týdenících,“ vzpomínal David.

To Brňané jsou slušní, v Brně by se podle přírodovědce nic takového nestalo.

„Vzpomněl jsem si na něj v poslední době několikrát. Například, když to byla právě Masarykova univerzita, na níž se ujali úkolu rozhodovat o tom, co se smí a co se nesmí psát na internetu, co je správné a co je ‚konspirační teorie‘ a začali se zabývat řešením problému, jak zarazit psaní nesprávných názorů, tedy jiných, než se líbí těm nahoře, kteří je platí,“ napsal David v narážce na seznam tzv. dezinformačních webů, s nímž čas od času operuje např. analytik Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty. Na brněnské univerzitě je hlavním propagátorem tohoto nálepkování magistr politologie Miloš Gregor.

A to podle Davida není jediný důkaz, že se i v Brně občas dějí hrozné věci. Za stejně hrozné David považuje to, jak se v Brně ustupuje sudetským Němcům a relativizují se hrůzy druhé světové války. Brno už se omluvilo za divoký odsun Němců po skončení druhé světové války do Rakouska. Současný brněnský primátor Petr Vokřál z hnutí ANO nedávno obdržel německý Velký kříž. Za snahu o společné blaho.

David nad tím jen nevěřícně kroutil hlavou. Divoký odsun Němců nebyl nic pěkného, jenže nacisté za druhé světové války napáchali mnohem odpornější věci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…