Jako o pádu Voldemorta psali v chorvatském deníku v případu Janouška

28.07.2012 8:25

O nehodě lobbisty a podnikatele Romana Janouška si dočetli i v jeho druhém království Chorvatsku. Rozsáhlý článek s názvem „Pad českog Voldemorta“ vyšel v jednom z největších deníků Jutarnji list. Noviny poukazují na střety zájmů politiků a výrok prezidenta Klause o ničení demokracie.

Jako o pádu Voldemorta psali v chorvatském deníku v případu Janouška
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Noviny tvrdí, že Česko šokovaly záběry ze zmíněné autonehody, kdy podnikatel Janoušek v opilosti srazil starší ženu. Tam se k zadrženému muži chovala policie s určitou úctou. Podle deníku se policie Janouškovi nesnažila dát ani pouta. „Pro většinu Čechů je to nový důkaz, že v zemi platí dvojí pravidla: jeden zákon pro obyčejné lidi, druhý pro ty, kteří se prosadili v šedé říši mezi politikou a zločinem,“ cituje výrok listu MF Dnes.

Jutarnji list připomněl přezdívku Voldemort a popsal ho jako jednu z hlav mocné chobotnice. Ten pak měl například hlavní slovo při výběru zakázek a výběru kandidátu na klíčové pozice. Dále rovněž tvrdí, že si vydělal na praní špinavých peněz  přes offshore společnosti a tajné účty ve Švýcarsku.

Vychází přitom z přepisů telefonních rozhovorů mezi Janouškem a někdejším primátorem Prahy Pavlem Bémem. Hovory zveřejnila MF Dnes. Do střetu zájmu se kvůli případu Janouška podle deníku dostali i politici jako expremiér Mirek Topolánek, či Aleš Řebíček a Petr Gandalovič.

„Záznamy odhalují Janouška jako skutečného primátora. Jako muže, který činil všechna zásadní rozhodnutí, zatímco městští radní v čele s Bémem byli jen jeho loutky,“ píše se v novinách s tím, že poukazuje na reakci prezidenta Klause na věc. Ten totiž prohlásil, že tajné nahrávky ničí demokracii.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…