Janda přejmenoval neziskovku a vytáhl na Čínu. Pak jásal, že zmizí socha masového vraha Koněva

13.09.2019 11:07

Analytik Jakub Janda oznámil, že se svým týmem se bude věnovat nejen Rusku, ale také Číně. A hned odkryl jednu „velkou čínskou lež“. Pak se ale přece jen vrátil k Rusku a přišel s návrhem, na kterém prý může Česko jen a jen vydělat. Zmínil i pomník sovětského maršála Ivana Stěpanoviče Koněva.

Janda přejmenoval neziskovku a vytáhl na Čínu. Pak jásal, že zmizí socha masového vraha Koněva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Zapsaný spolek „s typem organizace think-tank“ Evropské hodnoty se přejmenovává na Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty. Podle analytika Jakuba Jandy nový název lépe vystihne, čemu se jeho tým opravdu věnuje. Vedle nebezpečného vlivu Ruské federace na Česko se prý budou věnovat také rizikům hrozícím ze strany Číny. Janda to oznámil na sociální síti Facebook.

Jakub Janda o Evropských hodnotách

Pokud jde o Čínu, podle Jandy je na čase rozkrýt „velkou čínskou lež“, která byla rozehrána v naší zemi. Pokud vůbec přišly nějaké čínské investice, rozhodně se neodehrály v objemech, o kterých hovořil český prezident Miloš Zeman. Z čínského vlivu u nás profitovali prý jen kolaboranti.

„Pracovní místa se vytvořila tak maximálně pro ty české kolaboranty, kteří zde Číně sloužili. Ti se dnes snaží z čínských služeb vyvázat, nebo se tvářit, že nekolaborovali s nepřátelským totalitním režimem. Čínská špionáž proti Česku se podle našich bezpečnostních institucí zvýšila. Prezident ČR byl Čínou zatažen do mezinárodní zločinecké skupiny. Má za poradce osobu, která zmizela kvůli korupci a vedení její organizace bylo z mezinárodní korupce usvědčeno americkými soudy,“ nebral si servítky Janda.

Jakub Janda se rozepsal o Číně

Poté se Janda vrátil zpět k Rusku a ocenil rozhodnutí zastupitelů Prahy 6, kteří dali najevo, že si přejí, aby byla socha sovětského maršála Ivana Stěpanoviče Koněva z náměstí Interbrigády přesunuta do některého z muzeí.

„Zastupitelstvo Prahy 6 velmi správně rozhodlo, že socha masového vraha Maďarů maršála Koněva z této krásné městské části zmizí. Je to správné rozhodnutí. Vyrovnání s komunistickou minulostí vypadá tak, že se skláníme před padlými vojáky, ale sochy okupantů patří do šrotu, nebo do muzea. Díky zastupitelům, kteří se nenechali ruským státem a jeho českými sluhy odvydírat,“ zdůraznil Janda.

Jakub Janda o maršálu Koněvovi

A pokud nám za odsunutí sochy Koněva někteří ruští politici hrozí sankcemi, měli bychom prý odpovědět stejně rázně. Alespoň by se tak omezil vliv Ruské federace v naší vlasti, což Janda považuje za jednoznačné plus.

„Někteří ruští představitelé začali Česku vyhrožovat ekonomickými sankcemi za odsun sochy Koněva Prahou 6. Ty ekonomické sankce by měly být zaměřeny na jadernou energetiku, ať nám tu za žádnou cenu Rosatom nestaví nové reaktory v Dukovanech. To bude win-win. My nebudeme pod ruským strategickým vlivem a Rusko nebude podporovat ‚nacisty‘. Ještě by si mohli odvézt své loutky, Milošem Zemanem počínaje. Díky!“ uzavřel Janda.

Bez ruského vlivu nám bude líp, věří Janda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…