Jaroslav Štefec včera večer koukal na ČT. Chtělo se mu zvracet

20.12.2016 7:45

Události související se včerejším útokem na vánoční trh v Berlíně a s vraždou ruského velvyslance v Turecku obsáhle komentoval na svém facebookovém profilu bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec, někdejší spolupracovník Alexandra Vondry.

Jaroslav Štefec včera večer koukal na ČT. Chtělo se mu zvracet
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Zbrojní analytik Jaroslav Štefec v pořadu ČT Hyde park

Nejprve přiznal, že se ve svém včerejším komentáři mýlil, když psal, že o Zlaté neděli byl i přes oprávněné obavy klid, a že věřil, že to tak zůstane.

Pak se pustil do kritiky moderátorů na ČT24: „Podle většiny ‚povolaných‘ komentátorů, navíc vhodně směrovaných moderátorem, je primárně třeba zamezit využití podobných útoků ‚pravicovými radikály‘ k volebním ziskům. Koho považuje za pravicového radikála č. 1, dává moderátor najevo tím, že neustále zmiňuje ‚Alternativu pro Německo‘,“ napsal Štefec.

Fascinuje jej fakt, že stejně jako při volbách v USA, kdy se ČT24 držela jako klíště teze, že se „to ještě může zvrátit a Clintonová zvítězí“, i když bylo jasné, že Trump výrazně vyhrává, i v tomto případě se moderátor stále drží jako tonoucí pověstného stébla teze, že „je velmi pravděpodobné, že šlo o nehodu“. „Přestože podle německých zdrojů svědci vypovídali, že vozidlo programově ničilo stánky, jelo bez světel a řidič se podle všeho snažil vyvrátit i vánoční strom na náměstí. Navíc Berlíňané byli vyzváni, aby nevycházeli ze svých domovů. Ten fešák, který auto řídil a kterého němečtí policajti slavně chytili, je údajně Pákistánec,“ podotkl Štefec.

Anketa

Bojíte se jít na vánoční trhy?

73%
27%
hlasovalo: 4806 lidí

Ministr Chovanec podle něj „definitivně zblbl“. „Večer pověsil na Twitter informaci, že v souvislosti s útokem v Berlíně posiluje česká policie s okamžitou platností bezpečnostní opatření u míst s vysokou koncentrací osob, která údajně konzultoval s policejním prezidentem Tomášem Tuhým. Očekávám, že Sobotka se konečně pochlapí a vyrazí s ním dveře. Jak je, krucifix, možné, že vzhledem k informacím o obrovském riziku útoků islamistů o letošních Vánocích nebyla opatření k ochraně nás, občanů, před teroristickými útoky posílena už dávno?“ ptá se Štefec a ve své ostré kritice ministra vnitra pokračuje: „Nemůžu si pomoci, ale jen debil může informovat případné útočníky o přijímaných krocích přes veřejný účet na Twitteru a upřesňovat je prostřednictvím TV. Chovanec mi připomíná lidi, kteří zveřejňují na sociálních sítích fotky svých bytů a domů i fotky z dovolené, popisují, kde, kdy a s kým se pohybují, a pak čučí jak puci, když se vrátí domů a najdou tam jen holé stěny.“

Podle Štefce je zcela zřejmé, že Chovanec nezvládá svou ministerskou funkci a měl by okamžitě skončit. „Ty hlídky policistů ozbrojené samopaly na Václaváku a jinde povedou k jedinému – pro kritické situace typu teroristického útoku nevycvičení kluci v případě reálného průšvihu zpanikaří, začnou střílet kolem sebe a v konečném efektu můžou zabít víc lidí než případný útočník. Cvokhaus.“

Opřel se i do německého ministra vnitra: „Německý ministr vnitra odpovídá na dotazy novinářů. Úplně z cesty. Na konkrétní otázky neustále omílá, že Vánoce jsou svátky míru a klidu a lidé by měli být k sobě vstřícní. Pane bože.“

Za velký průšvih s dopady, které si zatím nikdo nedokáže představit, považuje „provokativní vraždu“ ruského velvyslance v Ankaře. „Sestřelení Su-24 údajně tureckými stíhačkami bylo proti tomu brnkačka. Jakmile se cíleně a demonstrativně začnou vraždit velvyslanci, dojde téměř jistě k zásadnímu konfliktu,“ obává se Štefec.

Poukázal také na neustálé zpřesňování toho, co vrah vlastně volal. „Dochází k zajímavému posunu. Nejprve moderátor hovořil (kromě obvyklého Alláhu akbar) o volání ‚pomsta za Aleppo‘, čemuž bych rozuměl, protože Rusko hrálo v dobytí Aleppa syrskou armádou klíčovou roli. Ale teď, po cca hodině a půl, už podle téhož moderátora volal ‚pomsta za ruské bombardování Aleppa‘. Čili cestou ČT24 už je vrah pomaličku přesouván do ranku ‚hodný terorista‘, zřejmě ze spřátelených vzbouřenců proti Asadovi, mstící se na ruském agresorovi za pobité děti a ženy.“

Celé znění příspěvku Jaroslava Štefce na jeho facebookovém profilu:

Ve svém včerejším komentáři jsem psal, že o Zlaté neděli byl i přes oprávněné obavy klid a já věřím, že to tak zůstane. Bohužel jsem se radikálně mýlil.

Poslouchám na ČT24 blábolení o dopadech berlínského útoku na politickou situaci v Německu. Podle většiny „povolaných“ komentátorů, navíc vhodně směrovaných moderátorem, je primárně třeba zamezit využití podobných útoků „pravicovými radikály“ k volebním ziskům. Koho považuje za pravicového radikála č. 1 dává moderátor najevo tím, že neustále zmiňuje „Alternativu pro Německo“. No, tak to jim gratuluji.

Fascinuje mě fakt, že stejně jako při volbách v USA, kdy se ČT24 držela jako klíště teze, že se „to ještě může zvrátit a Clintonová zvítězí“, i když bylo jasné, že Trump výrazně vyhrává, i v tomto případě se moderátor stále drží jako tonoucí pověstného stébla teze, že "je velmi pravděpodobné, že šlo o nehodu". Přestože podle německých zdrojů svědci vypovídali, že vozidlo programově ničilo stánky, jelo bez světel a řidič se podle všeho snažil vyvrátit i vánoční strom na náměstí. Navíc Berlíňané byli vyzváni, aby nevycházeli ze svých domovů. Ten fešák, který auto řídil a kterého němečtí policajti slavně chytili, je údajně Pákistánec. No, jsem zvědav na ráno.

Ministr Chovanec definitivně zblbl. Večer pověsil na Twitter informaci, že v souvislosti s útokem v Berlíně posiluje česká policie s okamžitou platností bezpečnostní opatření u míst s vysokou koncentrací osob, které údajně konzultoval s policejním prezidentem Tomášem Tuhým. Očekávám, že Sobotka se konečně pochlapí, a vyrazí s ním dveře. Jak je krucifix možné, že vzhledem k informacím o obrovském riziku útoků islamistů o letošních Vánocích nebyla opatření k ochraně nás, občanů, před teroristickými útoky posílena už dávno?

Nemůžu si pomoci, ale jen debil může informovat případné útočníky o přijímaných krocích přes veřejný účet na Twitteru a upřesňovat je prostřednictvím TV. Chovanec mi připomíná lidi, kteří zveřejňují na sociálních sítích fotky svých bytů a domů i fotky z dovolené, popisují, kde, kdy a s kým se pohybují a pak čučí jak puci, když se vrátí domů a najdou tam jen holé stěny.

Je zcela zřejmé, že Chovanec nezvládá svou ministerskou funkci a měl by okamžitě skončit. Ty hlídky policistů, ozbrojené samopaly na Václaváku a jinde povedou k jedinému – pro kritické situace typu teroristického útoku nevycvičení kluci v případě reálného průšvihu zpanikaří, začnou střílet kolem sebe a v konečném efektu můžou zabít víc lidí než případný útočník. Cvokhaus.

Německý ministr vnitra odpovídá na dotazy novinářů. Úplně z cesty. Na konkrétní otázky neustále omílá, že Vánoce jsou svátky míru a klidu a lidé by měli být k sobě vstřícní. Pane bože.

No a třešnička na dortu – provokativní vražda ruského velvyslance v Ankaře. To je tak velký průšvih a s takovými dopady, že si to zatím nikdo nedovede ani představit. Sestřelení Su-24 údajně tureckými stíhačkami bylo proti tomu brnkačka. Jakmile se cíleně a demonstrativně začnou vraždit velvyslanci, dojde téměř jistě k zásadnímu konfliktu.

Líbí se mi také neustálé zpřesňování toho, co vrah vlastně volal. Dochází k zajímavému posunu. Nejprve moderátor hovořil (kromě obvyklého Allahu akbar) o volání „Pomsta za Aleppo!“, čemuž bych rozuměl, protože Rusko hrálo v dobití Aleppa syrskou armádou klíčovou roli. Ale teď, po cca hodině a půl, už podle téhož moderátora volal „Pomsta za ruské bombardování Aleppa!“. Čili cestou ČT24 už je vrah pomaličku přesouván do ranku „hodný terorista“, zřejmě ze spřátelených vzbouřenců proti Assadovi, mstící se na ruském agresorovi za pobité děti a ženy.

Teď tomu na ČT24 nasadili korunu – žvaní tzv. „europoslanec“ Pospíšil. Totálně z cesty, všechno převádí na "Izrael, náš vzor". V jednom momentě už to nedokázal poslouchat ani moderátor a pokusil se ho vrátit do reality. Marně. Vypínám TV a jdu zvracet.

A Angela někam zalezla. Není po ní ani vidu, ani smradu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…