Je čas rozhodnutí, vše musí stranou! KSČM vydala jasné doporučení k prezidentským volbám

19.01.2018 15:58

Vedení KSČM vyzývá občany k volbě Miloše Zemana. Oproti situaci před prvním kolem se komunisté razantně postavili za současného prezidenta. Podle vedení strany jde o všechno, Drahoš by prý naší zemi velmi ublížil.

Je čas rozhodnutí, vše musí stranou! KSČM vydala jasné doporučení k prezidentským volbám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

Současný prezident hájí národní zájmy, jeho soupeř by České republice škodil. Usneslo se na tom vedení Komunistické strany Čech a Moravy. V tiskové zprávě nazvané „Volme Miloše Zemana!“ tlumočí stanovisko výkonného výboru Ústředního výboru KSČM.

Komunisté připomínají, že střet o to, kdo bude příští hlavou státu, vrcholí. „Ti, kdo jej prohráli minule, jsou v menšině i v Poslanecké sněmovně. Tím víc usilují o revanš. Kdo volí jinak, toho přezíravě urážejí. Sami se pasují na přemoudřelé ‚elity‘. Své zemi škodí už skoro třicet let. To, co si chtějí vynutit teď, by jí ublížilo ještě víc,“ píše se v tiskové zprávě KSČM.

„Je čas rozhodnutí. Teď musí stranou vše, v čem se s vítězem prvého kola neshodneme. V tom, na čem záleží především, hájí české zájmy současný prezident. I naše výzva je proto jednoznačná: Nenechme věci náhodě! Volme Miloše Zemana!“ vyzývá vedení KSČM.

Za nejlepšího kandidáta ho doporučoval už před prvním kolem šéf strany Vojtěch Filip v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. Tehdy šlo ale o jeho osobní postoj, strana oficiálně před prvním kolem pouze zveřejnila kritéria, jaká by podle ní prezident naplňovat, ale konkrétní jméno nesdělila, což se nyní týden před druhým kolem změnilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…