Joe Biden opět terčem posměchu. Mezinárodního

14.06.2021 21:33

Joe Biden se opět přeřekl. Stalo se tak po několikáté, nyní ovšem zaměnil Sýrii za Libyi a to hned třikrát za sebou během minuty a půl. „Myslím, že když bombardujete tolik zemí najednou, je těžké mít stále přehled,“ okomentovala prezidentův projev libanonská geopolitická komentátorka Sarah Abdallahová. „Potřebuji, aby média přišla, přeložila a řekla nám, co prezident Joe Biden skutečně říká,“ napsal jiný uživatel v diskusi.

Joe Biden opět terčem posměchu. Mezinárodního
Foto: repro Youtube
Popisek: Joe Biden

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí

Americkému prezidentu Joeu Bidenovi se nevyhýbají přeřeky ani v současnosti. Biden se během nedělní tiskové konference na summitu G-7 zmýlil a při diskusi o humanitární pomoci zemím zmítaným občanskou válkou zaměnil slova Libye a Sýrie, a to ne jednou, ale hned třikrát.

Prezident náchylný k těmto přeřekům a trapasům hovořil o možné spolupráci s Ruskem při poskytování „životně důležité pomoci libyjskému obyvatelstvu, které má skutečné potíže“.

Poté prohlásil, že Rusko si svou intervencí v Sýrii ukouslo větší sousto než dokáže rozkousat, ale pak k tomu přidal opět Libyi. „Nastolení pořádku v regionu nelze dost dobře dělat bez zajištění základních ekonomických potřeb lidí,“ řekl Biden. „Takže doufám, že se nám podaří najít řešení, při kterém bychom mohli zachránit životy lidí například v Libyi,“ dodal.

 

 

Bidenovi asistenti později tento zjevný přehmat smetli ze stolu s tím, že Biden chtěl říci Sýrie, když řekl Libye. Prezident se však na sociálních sítích stal terčem posměchu.

„Potřebuji, aby média přišla, přeložila a řekla nám, co prezident Joe Biden skutečně říká,“ napsal jeden uživatel twitteru. „Obzvlášť o Rusku, Libyi a Sýrii,“ dodal.

 

 

„Myslím, že když bombardujete tolik zemí najednou, je těžké mít stále přehled,“ napsala libanonská geopolitická komentátorka Sarah Abdallahová.

 

 

Kromě toho, že si Biden spletl názvy dvou různých zemí, a to několikrát za sebou, tak též kvalita jeho projevu nebyla nejvyšší. I toho si všiml jeden diskutující. „A to levice kritizovala Trumpa za to, že byl ubohý řečník,“ pověděl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…