Kamery ČT zachytily výraz Babiše, když došlo na jeho tenis s kmotry. A teď se podívejte, jak vypadala jeho tvář tři vteřiny předtím

03.12.2019 14:46

O verbálním klání v nedělních Otázkách Václava Moravce na veřejnoprávní ČT informovaly ParlamentníListy.cz opakovaně. Nyní nás zajímaly reakce diváků, které se sešly na oficiálním profilu předsedy ODS Petra Fialy na Facebooku. A vzhledem k tomu, že jde o jeden z jeho nejvíce lajkovaných příspěvků, se těch postojů našlo hned několik stovek.

Kamery ČT zachytily výraz Babiše, když došlo na jeho tenis s kmotry. A teď se podívejte, jak vypadala jeho tvář tři vteřiny předtím
Foto: Screen Vysílání ČT24
Popisek: Andrej Babiš a Petr Fiala u Václava Moravce

Anketa

Měl by Andrej Babiš kvůli auditu EU odstoupit?

10%
90%
hlasovalo: 30442 lidí
Video je uvozeno Fialovým komentářem, že „předseda vlády dobře ví, že za šest let nic neudělal. Proto mi v OVM začal vyčítat 90. léta ODS. Připomněl jsem mu, že zatímco já učil na univerzitě, byl to on, kdo si tykal s ‚kmotry‘, hrál s nimi tenis a rozšiřoval svůj majetek.“ Žádná konkrétní jména nebo skutky ovšem Petr Fiala nesdělil. Neupřesnil ani, kde se tato údajná tenisová utkání konala.

Toho si všimla i řada diváků. „Jste pes, který štěká, ale nekouše,“ uvedl jeden z nich. „Fialo, jen se do každého sereš, jsi jen arogantní chudák,“ uvedl další. „ODS výsledky měla: rozprodání a rozkradení majetku státu,“ uvedl další. Našly se samozřejmě i názory, které předsedu opoziční ODS pochválily. „Být v ringu, tak Babiš byl na ručník. Jeho máchání rukama bylo vždy zastaveno a dostával od Vás jeden argumentační (pravdivý) direkt za druhým,“ napsal jeden z příznivců ODS. „Babiš je uražená ješitnost,“ přidal jiný.

Další z názorů se pozastavil nad zajímavým úsměvem, jehož si všimly také kamery ČT. Pravdou je, že kdykoli je premiér Babiš rozčílený, na výrazu jeho tváře to je patrné. Co se ale stalo, když Petr Fiala zmínil jeho domnělá tenisová utkání?

„Na té ČT je nejzajímavější, jak se Babiš začne usmívat u té zmínky o kmotrech a tenise, do tý chvíle je vážný, ale potom, jak Fiala mluví o kmotrech, se smál, a to asi proto, že pan Fiala neví nic o tom, jaká je minulost pana Babiše,“ myslí si jeden z pisatelů a čtenářů Fialova Facebooku.

Facebook Petra Fialy je plný fotografií Petra Fialy

Doplňme rovněž přesnou citaci slov, jak ji ParlamentníListy.cz přepsaly z nedělního vysílání. „Já jsem ty kmotry neznal. Vy jste s nimi hrál tenis, vy jste se s nimi kamarádil. Vy jste díky nim dělal kšefty, vždyť to všichni víme. A díky přízni s tehdejšími politiky jste bohatl, tak to na mě nezkoušejte. Já jsem šel do politiky, protože jsem nebyl spokojen s tím, co se v politice děje,“ sdělil Petr Fiala, za což si odnesl hned několik stovek lajků.

Naše redakce v souvislosti s tvrzením o tenisu s kmotry a konstatováním – „Vždyť to všichni víme“ – osloví Petra Fialu, aby tyto informace upřesnil. Zajímat nás budou místa, kde se tito kmotři s Andrejem Babišem scházeli, stejně tak i doba, kdy k tenisu mělo docházet. Stranou našeho zájmu nezůstanou ani možní další účastníci těchto sportovních akcí, případně politici, kteří na ně mohli docházet, například kvůli byznysu.

Jak šly vteřiny ve výrazu tváře premiéra: od soustředění přes oči v sloup až po nenápadný výsměch

Sledovali jsme reakce na OVM:

Hostem v pořadu Otázky Václava Moravce byli předseda ODS Petr Fiala a premiér Andrej Babiš (ANO), který ostře zkritizoval nejednoho českého politika. Jedním z těch, na které se zaměřil, byl i předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, o němž předseda vlády prohlásil, že „je to známý parazit“. Ten mu následně vrátil úder narážkou o zbohatnutí na dotacích. Rovnou se k němu přidal i předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, jenž předsedu vlády označil za „hochštaplera“. Nechyběla ani reakce marketéra a publicisty Petra Viktorýna a dalších.

Anketa

Stydíte se za to, že Česko nechce přijmout sirotky ze Sýrie?

3%
97%
hlasovalo: 34576 lidí
V pořadu se otevřela diskuse nad změnou struktury státního zastupitelství. Předseda ODS Petr Fiala se rozčiloval, že debata o těchto změnách je sice legitimní, ale není to v pořádku v době, kdy je premiér této země obviněnou osobou. Premiér poznamenal, že o změně struktury státního zastupitelství hovořil rovněž dnešní předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, když byl ministrem spravedlnosti za ODS. „Ministr Pospíšil, v té době ministr za ODS, on se pořád živí jen politikou, to je takový známý parazit,“ nebral si premiér servítky vůči šéfovi TOP 09 Pospíšilovi.

Těmito slovy zvedl předsedu TOP 09 doslova ze židle. Na sociální síti Twitter se do něj okamžitě pustil. Oznámil, že premiér Babiš o něm zrovna veřejně mluví jako o parazitovi. Na to konto si do Babiše rýpl, že to není ale on, kdo zbohatl ze státních dotací.

V dalším příspěvku během Babišova televizního vystoupení Pospíšil reagoval i na jeho prohlášení, že „vláda nemá čas na transparentní výběrová řízení“. Pospíšil na to ironicky poznamenal, že chápe, že šest změn na postech ministrů za poslední rok člověka zaměstná. Premiér v OVM řekl, že například šéfy Kosteleckých uzenin vyměnil dokonce desetkrát. „Jenže stát není řeznictví, pane premiére,“ vzkázal premiérovi Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…