Klidně zavřít hranice! ČT s námi hraje hru. Přepínám, udeřil významný muž. Napsal o elitách

23.03.2020 13:23

Češi, Moravané a Slezané už prožili s koronavirem tři týdny. Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se za těmito třemi týdny ohlédl. Pozastavil se nad pomateností údajných elitářů a kritiků předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) a prezidenta Miloše Zemana. Zdůraznil, že pokud to Česku v boji s koronavirem pomůže, on sám bude vděčný i za dlouhodobé uzavření našich státních hranic. Poté vyčinil České televizi. Zdá se mu prý, že s námi veřejnoprávní televize hraje jakousi hru.

Klidně zavřít hranice! ČT s námi hraje hru. Přepínám, udeřil významný muž. Napsal o elitách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek pro zdravotní péči Roman Prymula

Profesor Roman Prymula oznámil v nedělních Otázkách Václava Moravce, že by české hranice mohly být uzavřeny až po dva roky.

Anketa

Vadilo by vám, kdybyste kvůli koronaviru nemohli v létě cestovat do zahraničí?

82%
hlasovalo: 35611 lidí

„Hranice tady budou omezené ještě velmi dlouhou dobu, protože bude řada ohnisek po světě, kde se to tak jednoduše nepodaří, a znamená to skutečně omezení cestovního ruchu. To může být rok či dva. Jsou i takové studie. Ta letošní dovolená bude zřejmě dominantně na území České republiky a my budeme vyzývat, aby lidé opravdu využili ty domácí hotely a podobně, abychom nastartovali domácí kapacity. To všechno má svůj význam. Kdyby se ještě před měsícem někdo zeptal, zda stát je ochoten uvolnit na něco bilion korun, tak by se mu každý vysmál a nechápal by, že je něco takového možné. Teď se to stalo a zdá se nám to přirozené,“ upozornil Prymula.

Svým vyjádřením vzbudil nemalou pozornost. Prymulu za toto vyjádření kritizoval např. předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, že Prymulovi se podobnými lhůtami hází lehce, když se nemusí zodpovídat voličům.

„Šokující výrok náměstka ministra zdravotnictví Prymuly o zavřených hranicích na dva roky znovu naléhavě nastoluje otázku, zda je správné, aby v čele ústředního krizového štábu stála osoba bez politické odpovědnosti. Za své činy i za svá slova,“ upozornil Kalousek.

Naproti tomu Vadim Petrov jasně řekl, že dlouhodobé uzavření hranice uvítá, pokud to Česku pomůže. Kritiky Babišovy vlády odsoudil.

Anketa

Je Putinovo Rusko ,,Říše zla"?

6%
94%
hlasovalo: 26739 lidí

„Doktor Prymula zmínil, že pokud ostatní země nedostanou infekci pod kontrolu, mohou se hranice zavřít i na dva roky. A strhl se povyk. Babiš nás konečně dostal tam, kam chtěl, do komunistického lágru. A to mu šlo celou dobu, teď nás obsadí Číňani. Babišovi a Zemanovi to vyšlo. Zavřeli nás za ostnatý drát. Lidé bděte. Tak nějak to šíří hlavní proud anti Babiš propagandy. Záleží na zavilosti, inteligenci a míře alergie na Babiše. A míře elitářského pohledu na svět. Jsem lepší a vím víc než ty, hloupá zmanipulovaná kobliho. Jména si dosaďte sami,“ napsal Petrov.

Poté vyčinil České televizi. Zdá se mu, že veřejnoprávní médium příliš málo informuje o tom, jak vypadá epidemiologická situace v zahraničí, v Itálii, v Nizozemí, ve Spojených státech a v dalších zemích. Když se chtěl dozvědět, jak to vypadá tam, musel přepnout na zpravodajství soukromých televizí.  

„Jestli nás zase ta ČT nedrží moc v nějakém svém ‚výchovném modu‘. Jestli zase neví sama lépe, co je pro nás dobré, a nedává nám jen něco. Ne všemu bychom totiž správně porozuměli a třeba by se strhla nějaká ta panika. Škoda, že se CNN Prima News nepodařilo rozjet,“ posteskl si Petrov s tím, že zprávy podávané Českou televizí jsou sice důvěryhodné, ale je třeba si rozšiřovat názor na celou krizi u konkurence.

Vzkaz vyslal i Andreji Babišovi a Ústřednímu krizovému štábu. Přál by si prý, aby nás odpovědná místa průběžně informovala o situaci a aby naznačila, jakými směry uvažují.

„Hrozím se, že by vládly elity, které by nám oznamovaly jen to, co si myslí, že máme vědět, co je dobré, aby se třeba nešířila panika. Bohužel, včera když jsem viděl záběry amerického reportéra z italských nemocnic, tuším na TV NOVA, poprvé se dostavil pocit z vysílání zpravodajství ČT, že to se mnou nějak koulí. Přeci jen, budu ČT24 více ředit TV Nova a Prima. Co kdyby ta ČT mě chtěla něčeho ušetřit, co kdyby už zase věděla lépe, co je pro mě dobré a co třeba vědět nemusím?“ zdůraznil Petrov.

Chtěl by si prý sám rozhodnout o tom, zda podlehne panice, nechce toto rozhodování nechat na ČT. Věří navíc, že pokud bude informován v plné šíři a zodpovědně, panice nepodlehne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…