Konec postoloprtské kauzy, poslanec hnutí ANO Pavel Růžička očistil své jméno

27.06.2019 16:03

Poslanec hnutí ANO a bývalý zastupitel Postoloprt Pavel Růžička se po více než třech letech dočkal stažení obžaloby a očištění svého jména. Trestní stíhání Pavla Růžičky a dalších devíti postoloprtských zastupitelů sahá až do roku 2015, kdy odsouhlasili prodej domu na náměstí za milion korun na základě tristně zpracovaného znaleckého posudku.

Konec postoloprtské kauzy, poslanec hnutí ANO Pavel Růžička očistil své jméno
Foto: Hans Štembera
Popisek: IV. celostátní sněm hnutí ANO

Státní zastupitelství v Lounech stáhlo obžalobu poté, co už před několika měsíci udělalo stejný krok vůči zbylým devíti obžalovaným zastupitelům. „Jsem strašně rád. To, co jsem zažíval bych nepřál ani svému největšímu nepříteli. Několik let mě veřejnost měla za toho, kdo něco provedl, lidé si na mě ukazovali, a i když jsem si byl jistý, že ten nesmysl bude nakonec smetený ze stolu, tak to mně i mé rodině ovlivnilo život,“ říká Pavel Růžička.
 
 
Podle původního znaleckého posudku, na jehož účelovost a nepoužitelnost po celou dobu upozorňovali nejen obžalovaní zastupitelé a jejich obhájci, měla radnice dům prodat pod cenou. To ale nakonec vyvrátil revizní posudek, který pro chomutovský soud zpracoval znalecký ústav Vysoké školy ekonomické v Praze. Znalec dospěl k závěru, že město Postoloprty naopak na prodeji domu vydělalo a v původním posudku byla použita metodika, která se pro určení tržní ceny nemovitosti absolutně nehodí.  
 
„Člověk ví, že má pravdu a že jak vyšetřovatelé, tak státní zástupce odvedli naprosto neprofesionální práci, která nám všem negativně ovlivnila naše životy, ale dělat s tím nic nemůže. Myslím, že se nám nikdo nemůže divit, že se budeme soudně domáhat náhrady újmy, kterou tahle absurdní a vylhaná kauza celé mé rodině způsobila,“ dodává poslanec Pavel Růžička.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…