Kultura je nepotřebná?! diví se Hana Zagorová. Vždyť přece člověk po práci...

21.12.2020 14:35

Mezi umělce, které zasáhl covid jak profesně, tak osobně, patří i známá zpěvačka Hana Zagorová. A zatímco o průběhu nemoci pro OnaDnes mluvit nechtěla, o tom, jak jí zasáhl do zpívání promluvila. Musela zrušit 35 koncertů, což obrečela už v březnu. Postěžovala si, že politické špičky nejsou kultuře nakloněny. „Slabší povahy mohou získat pocit, že je naprosto nepotřebná,“ řekla. Neskrývala překvapení nad politiky: „Vůbec jsem si nemyslela, že takoví lidé existují. Vždyť člověk se přece po práci, která je těžká – a pro koho není, když ji dělá pořádně? – těší do divadla, na koncerty, na všechno, co kultura nabízí.“

Kultura je nepotřebná?! diví se Hana Zagorová. Vždyť přece člověk po práci...
Foto: martinproduction.eu
Popisek: Vlastimil Harapes s Hanou Zagorovou při oslavě svých sedmdesátin

Zagorová se svěřila, že postrádá obyčejný život a že zvláště u její generace (ročník 1946) bude tato ztráta citelnější než u mladých. „Mezi mladými se třeba najdou takoví, kteří hodí rok za hlavu a řeknou si, že to doženou. U nás je to jiné, rok znamená hodně,“ řekla. I ona měla covid-19. Svůj průběh nemoci komentovat nechtěla, jen vyjádřila vděčnost, že už ji má za sebou.

Anketa

Chcete Pavla Rychetského za prezidenta republiky?

3%
97%
hlasovalo: 11568 lidí

To, že nemůže zpívat, obrečela již v březnu. „Musela jsem zrušit 35 koncertů. Já své povolání zbožňuju, a když jste zvyklá pracovat a najednou nemůžete dělat, co máte ráda a co vás naplňuje, je to velká rána,“ řekla redaktorce OnaDnes. Ale dodala, že tím si to odbyla. A nediví se prý náladám, které panují ve společnosti. „Nejhorší je zůstat s rukama v klíně,“ prohlásila. Ji zachránilo to, že i když turné bylo zrušeno, stále natáčela desku.

Pozcie kultury je podle ní smutná, protože se o ní nikdo moc nestará. „Slabší povahy mohou získat pocit, že je naprosto nepotřebná,“ řekla. Podle ní z toho plyne ponaučení, že politické špičky nejsou vůbec kultuře nakloněny a nepotřebují ji. „Vůbec jsem si nemyslela, že takoví lidé existují. Vždyť člověk se přece po práci, která je těžká – a pro koho není, když ji dělá pořádně? – těší do divadla, na koncerty, na všechno, co kultura nabízí,“ byla překvapená.

Zagorová uvedla, že se těší, až zase bude možné cestovat. „Těšíme se do Španělska, tam jezdíme moc rádi, často i na léto, to je režim, který nám vyhovuje,“ sdělila redaktorce a svěřila se, že jednou v Madridu potkala španělskou královnu. „Já jsem ji potkala mezi dveřmi. Byla jsem tak překvapená, že jsem jí řekla ahoj. A ona mi taky odpověděla ahoj. To jsou okamžiky v životě, které se nikdy nezopakují,“ zavzpomínala zpěvačka.

Koronaviru se týkalo i vánoční přání Hany Zagorové. „Aby ta potvora už odešla, abychom byli zdraví a vrátil se nám život, který nás těšil. To je jedno velikánské přání,“ přála si zpěvačka. Redaktorka se nakonec zeptala i na dárky a Zagorová uvedla, že si dávají jen drobnosti. „Dárky jsou fajn a každá maličkost potěší hlavně tím, že na vás někdo myslí, ale na hodnotě nezáleží. Hlavně jde o to užít si společný čas a věřit, že bude lépe. A to já věřím,“ rozloučila se s optimismem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…