Letounu s Nečasem prasklo cestou do Moskvy přední sklo

26.05.2013 16:24

Vládnímu letounu s premiérem Petrem Nečasem na cestě do Ruska prasklo čelní sklo. Airbus A319 druhou polovinu letu absolvoval ve snížené výšce a bezpečně přistál v Moskvě.

Letounu s Nečasem prasklo cestou do Moskvy přední sklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Závada se na stroji objevila zhruba v polovině letu nad územím Běloruska. Piloti výrazně snížili letovou hladinu a uvažovalo se i o nouzovém přistání. Nakonec stroj ve snížené výšce dokončil celý let a bezpečně přistál v Moskvě.

Cesty se účastní i ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS) a desítky podnikatelů. Ti se však do Ruska vydali v jiném letadle. Zatím není rozhodnuto, jakým letounem se delegace vrátí do České republiky. Možností je vyslání náhradního letounu nebo také návrat delegace v jediném stroji, který by však musel početnou delegaci odvézt nadvakrát.

Nečas v Rusku stráví čtyři dny. V pondělí se setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a s předsedou vlády Dmitrijem Medveděvem, v dalších dnech mimo jiné s gubernátory Sverdlovské a Leningradské oblasti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…