Máme se bát? Poklička spadla. Soros, pětikoalice, Pavel, čeští novináři. Souvislosti. Padla i další jména a úkoly

22.06.2023 17:53 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ „Víte, že miliardář George Soros věděl o tom, že disident Havel bude československým prezidentem, dříve než samotný Václav Havel? Víte, že si filantrop maďarského původu se silným vlivem na světovou i naši politiku sám sebe představuje jako boha? To neříkáme my, ale George Soros. A víte, že se miliardář Soros spolu s Václavem Havlem angažoval v ezoterickém hermetismu, který vyznával strýc poslance Marka Bendy?“ tak zahájila moderátorka Jana Bobošíková svůj pořad Aby bylo jasno o Georgi Sorosovi.

Máme se bát? Poklička spadla. Soros, pětikoalice, Pavel, čeští novináři. Souvislosti. Padla i další jména a úkoly
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: George Soros

„Miliardář George Soros v těchto dnech oznámil, že předal své impérium synu Alexanderovi. 92letý maďarský rodák, finančník, mecenáš a oligarcha rozdal ze svého majetku desítky miliard dolarů. Například na změnu režimů nebo na ovlivňování voleb. Před čtyřmi lety o tom informovala televize Prima, tehdy ještě bez licence americké CNN,“ poznamenala Bobošíková.

„Podle veřejnoprávního Českého rozhlasu Sorose už v té době považovali za strůjce globálního spiknutí jen extremisté a stoupenci konspiračních teorií. Přitom jeho stopa jak v české politice, tak v celé Evropě je zřetelná, nesmazatelná a pozor, prohlubuje se. V Aby bylo jasno jsme se podívali, kdo je to George Soros, jeho vlastníma očima. Jak popisuje sám sebe, své chápání světa a přístup k moci. Nahlédli jsme do jeho knih a připomněli si vyjádření jeho blízkých spolupracovníků. To, co vám dnes předkládáme, proto není konspirační teorie. Jsou to fakta světa podle George Sorose,“ dodala Bobošíková.

„Ve své knize Směnka na byrokracii, která poprvé vyšla v roce 1991, popisuje otevřeně své mesiášské sklony i jistou schizofrenii ve svém myšlení. Ještě o pár let dříve Soros přiznal, cituji: Abych to řekl na rovinu, představoval jsem si sebe i jako nějakého boha. Novináři týdeníku The New Yorker také řekl: Bůh ve starém zákoně má řadu atributů, víte? Jako neviditelný. Byl jsem docela neviditelný. Benevolentní. Byl jsem docela benevolentní. Vševidoucí. Snažil jsem se být vševidoucí. A po pádu berlínské zdi řekl: Převezmu roli deus ex machina. Kořeny Sorosova jednání pak musíme hledat v jeho neustálém pocitu vykořenění,“ sdělila.

„Jistý pocit zadostiučinění George Soros pocítil po pádu Sovětského svazu. Cituji: Moje spoluúčast na událostech ve východní Evropě způsobila hlubokou proměnu mého života. Stal jsem se veřejnou postavou. S údivem jsem pozoroval, jak se tato postava rodí a začíná vést samostatnou existenci. Lidé mě znají, aniž by mě znali. Moje veřejná maska existuje pouze v myšlení jiných. A jak se miliardář angažoval u nás? Ve své knize Směnka na demokracii popisuje George Soros svou roli při sametové revoluci. Třináctého prosince 1989 přiletěl do Prahy a dal k dispozici nadaci Charty 77 milion dolarů. Jak Soros uvádí, s pomocí nově jmenovaného ministra financí Václava Klause manipuloval kurzem koruny. V souvislosti s tím Soros ve své knize píše. Během týdne jsme začali poskytovat první dotace, které umožnily organizacím vynořujícím se z podzemí, jako Občanské fórum nebo Lidové noviny, zaplatit své zaměstnance. Nadaci Charty 77 a lidi kolem Václava Havla podporoval Soros už před rokem 1989. Jeho roli při sponzorování disentu ostatně potvrzuje i korespondence mezi fyzikem a exulantem Františkem Janouchem a právě s Václavem Havlem. Například v roce 1990 psal někdejší článek KSČ a absolvent Leningradské univerzity Janouch prezidentu Havlovi, cituji: Dožívá se 60 let George Soros. Myslím, že neexistuje žádný jiný cizinec, kdo by se tolik, a přitom zcela nezištně, zasloužil o podporu Charty 77 a celého našeho disentu. Mohl bys mu napsat pár řádek? Pokud by mi byly doručeny do pondělí 6. srpna, doručím mu je osobně, jedu na oslavu. A prezident Havel přání Georgi Sorosovi skutečně napsal. Osobně se Soros setkal s Havlem těsně před tím, než se, pozor, sám Havel dozvěděl, že se má stát příštím prezidentem,“ sdělila dále Bobošíková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Paní Bobošíková hovoří správně, ale jednu věc si dovolím poopravit,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 22.06.2023 19:27:46
to nejsou podnikatelé v pravém slova smyslu, to jsou především finančníci, obzvlášť Winkler. Nic neprodukují jako podnikatelé, ( třeba obilí nebo cihly) ale obchodují s finančními deriváty, akciemi, obligacemi, zakládají a prodávají hedgeové fondy a vůbec jsou takové Sorosové v malém. Tento mor všech ekonomik ( tyhle virtuální o nic neopřené peníze) vynalezli evropští Židé asi v sedmnáctém století a do světa jej roztahali Rotschildové. Jsou hnojem všech ekonomik, protože dokáží potopit úspory generací. Nic nepřinášejí, jenom zkázu. Prolezly všechny ekonomiky světa a zbavit se jich v tomto systému je nemožné. Tato civilizace opravdu zaniká.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…