Ministr Kalousek je spokojen s výsledky dluhopisů. Češi taky

30.05.2012 11:01

Posledním dnem upisovacího období, kdy bude možno objednávat spořicí státní dluhopisy, je čtvrtek 31. května. Ukončení odpovídá původnímu harmonogramu emise v souladu s emisními podmínkami.

Ministr Kalousek je spokojen s výsledky dluhopisů. Češi taky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Ministerstvo financí dosud eviduje objednávky v celkové jmenovité hodnotě 14,2 miliardy. "Tím jsme již splnili cíl, který jsme si pro letošní rok ve strategii financování státního dluhu stanovili v rozmezí 10 až 20 miliard na jednu emisní sérii. S výsledkem jsme proto spokojeni a emisi plánujeme zopakovat na podzim,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Zájemci si mohou do zítřka objednávat spořicí státní dluhopisy na zhruba 400 pobočkách České spořitelny, Československé obchodní banky, Komerční banky a J&T Banky.  Peníze za objednané dluhopisy musí být připsány na účet distributorů do pěti pracovních dnů od ukončení upisovacího období, tedy do 7. června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…