Musíme „mít koule“ řešit problémy, říká zastupitel TOP 09. A pohrozil ODS

19.05.2013 14:22

Koalice TOP 09 a ODS v Praze fakticky končí. V nedělních Otázkách Václava Moravce to prohlásil náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09) s tím, že je TOP 09 připravena jednat s občanskými demokraty o nové koaliční smlouvě a pokud tato jednání zkrachují, obrátí se TOP 09 na ČSSD. Jde o smysluplný krok rok a půl před volbami? Podle Hudečka ano.

Musíme „mít koule“ řešit problémy, říká zastupitel TOP 09. A pohrozil ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Pražská vláda ve složení ODS a TOP 09 je podle Hudečka paralyzovaná a je třeba to urychleně vyřešit. Zásadní body, jako např. reorganizace magistrátu,  se ale řešit nedaří. V tuto chvíli máme mandát jednat o revizi koaliční smlouvy,“ prohlásil Hudeček s tím, že Praha čelí tak velkým problémům, že po příštích volbách Pražany zřejmě čeká zdražování všeho.

Smlouva může být vypovězena a Hudeček doufá, že dojde k dohodě o novém přerozdělení resortů. V této souvislosti se sluší připomenout, že TOP 09 v Praze vyhrála volby, přesto nejprve skončila v opozici.

Skončí ODS v opozici?

Hudeček však také zdůraznil, že tyto problémy jsou řešitelné. " Ale musíme mít koule tyto problémy řešit,“ zdůrazňuje náměstek primátora. Rozhodně by to ale nemělo být tak, že bude pražská koalice vládnout bez koaliční smlouvy, jak se to děje na vládní úrovni.

Největší pražskou bolestí je zřejmě doprava, počínaje tunelem Blanka a konče sporem o nákup nových tramvají a řadu dalších věcí, které je třeba řešit, protože do voleb je ještě rok a půl. Během této doby je podle Hudečka možné prosadit 6 až 7 zásadních bodů, které je třeba udělat. TOP 09 jako vítěz voleb hodlá o prosazení těchto bodů jednat jak s ODS, tak s ČSSD.

Je třeba vyřešit hospodaření s majetkem tak, aby město bohatlo. To je podle Hudečka zásadní věc, kterou je třeba vyřešit spolu s reorganizací magistrátu. Stejně tak je třeba definitivně se dohodnout o financování tunelu Blanka. Dosud prý nejsou spory kolem tohoto bodu vyřešeny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…