Nacher vstává ze židle. Dočetl se totiž, jak „skuteční“ demokraté zesměšňují berlínské protestující

01.09.2020 18:12

Poslanec a ekonom Patrik Nacher si ohledně víkendové demonstrace proti koronavirovým opatřením v Berlíně na facebooku přečetl, že vlastně o nic nešlo a mnohem větší pozornosti se těší protesty Milionu chvilek. „Takhle nějak fungují ti ‚skuteční‘ demokraté,“ posteskl si a pravil, že: „Když je to akce proti těm ‚špatným‘ nebo za ty ‚správné‘ cíle, občas se stane, že je tam novinářů více než účastníků, a přesto to má publicitu a počty účastníků se nikdo nezaklíná.“ To nebylo vše. Se svým výsměchem vůči berlínským demonstrantům se přidal i trabantista Dan Přibáň.

Nacher vstává ze židle. Dočetl se totiž, jak „skuteční“ demokraté zesměšňují berlínské protestující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí
„Demonstrace Berlín, téměř 4milionové město. Podle operátorů se akce zúčastnilo 18–20 tisíc lidí včetně lidí z okolních států. Pomineme provolávání Putina a jeho vlajky v davu, držme se matematiky. Německo 8x více lidí než ČR. Milion chvilek dalo dohromady 300 000 lidí, jen z ČR. To je 15krát víc. Vzhledem k počtu obyvatel v Německu ještě krát 8. To je už 120násobek. Je to tedy stejně, jako by v Praze demonstrovalo 20 000 lidí, děleno 120, což je cca 170 lidí. Nechci být ironický, ale to svolá dohromady i Okamura,“ porovnal protesty ve svém komentáři Jan Votruba. Přestože uvádí na berlínské demonstraci počet účastníků kolem dvaceti tisíc, později bylo upřesněno, že byl počet přítomných mnohem vyšší a odhaduje se až 38 tisíc lidí.

A dodal: „Já jen jakou pozornost to má, že Rusko tvrdí něco o 2 milionech lidí, což není samozřejmě ani technicky proveditelné atd. Bohužel tyhle blbosti sdílí už i přátelé. Ale matematika nikdy nelže. Jediná. (Vím, že to je ta nejlepší kombinace, na které mohu ukázat ten nejtrapnější rozdíl, ale pokud chcete být spravedliví, vydělte si 20 000 pouze 8, to je 2500 lidí. A pokud si 300 000 chvilkařů vydělíte 2500 lidí, překvapivě vám vyjde číslo 120, tedy 120krát menší zájem o demonstraci, oproti posledním chvilkařům).“

Pod jeho komentářem se objevil cestovatel Dan Přibáň a pravil: „Proto se také vrhli na Reichstag, aby je chvíli policajti vystrkovali a byli za chudáky.“ Mířil tak na to, že během protestů demonstranti vtrhli do blízkosti německého parlamentu.

„Už mě ten kolotoč celkem unavuje, pokaždé se v té propagandě prostě objeví téma, které někoho osloví a najednou logo Ruský televize nevadí a sdílí to dál. Ale fakt chytrý lidi,“ reagoval na to Votruba s poukazem na materiály, které se šíří internetem.

Přibáň na to podotkl, že „být chytrý a být omezený se bohužel nevylučuje“.

Poslanec a ekonom Patrik Nacher čtení příspěvku nevydržel a připojil, co si o Votrubově příspěvku myslí. „Takhle nějak fungují ti ‚skuteční‘ demokraté,“ posteskl. Vytočila jej i informace o počtu zúčastněných: „Pokud jde o demonstrace jim sympatických skupin nebo proti jim protivným politikům, tak čísla účastníků navyšují, pokud je tomu naopak, jako například teď o víkendu v Berlíně, tak ta čísla uměle snižují a ještě k tomu používají různé konstrukce a převody, aby ostatním sdělili, že se nic nestalo a že to nestálo za řeč.“

Připojil, že v médiích často vidíme i velmi malé demonstrace, jelikož se to zrovna „hodí do krámu“.

„Když je to akce proti těm ‚špatným‘ nebo za ty ‚správné‘ cíle, občas se stane, že je tam novinářů více než účastníků, a přesto to má publicitu a počty účastníků se nikdo nezaklíná,“ pokračoval. Sám si také myslí, že původně udávaných 20 tisíc účastníků v Berlíně byl značně podhodnocený počet.

Demonstrace se v Berlíně konaly v sobotu i v neděli a přítomní se srocovali zejména kolem budovy Reichstagu a v přilehlém lesoparku Tiergarten až k protnutí komunikací u vítězného sloupu. Další demonstrace se odehrávala na bulváru Unter den Linden.
 
Nespokojenost přítomní vyjádřili nejen vůči restriktivním opatřením týkajících se koronaviru, byla cítit i vůči kancléřce Angele Merkelové. Nedaleko bulváru Unter den Linden si tábor zřídili farmáři nespokojení s agrární politikou, hned vedle pochodovala skupina lidí, která se transparentem dožadovala odchodu kancléřky Angely Merkelové. Na pódiu pak zazněla výzva k její rezignaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…