Nazlobený Bohuslav Svoboda: Mediální sféra pořád tlačila...

07.10.2018 11:00

Na vítězství v komunálních volbách v Praze si brousilo zuby celkem pět politických uskupení. Nakonec získala vavříny ODS, ale její lídr Bohuslav Svoboda, jenž se chtěl vrátit do křesla primátora, nazlobeně krčí obočí. Zde je důvod.

Nazlobený Bohuslav Svoboda: Mediální sféra pořád tlačila...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

ODS může slavit. Po neslavných výsledcích z let 2013 a 2014 strana znovu posiluje. Má šanci vyhrát letošní senátní volby a už je jasné, že vyhrála volby v Praze, což pravděpodobně zklamalo předsedu vlády Andreje Babiše (ANO), který doufal, že v Praze obhájí své minulé vítězství. Nestalo se. „Praha se nám nepovedla,“ přiznal opakovaně premiér.

Jenže spokojen není ani Bohuslav Svoboda, protože se zdá, že ODS bude z vedení Prahy vymanévrována. Občanské demokraty nikdo nepřizval k jednání o koalici a Svoboda nechápe proč.

„Mediální sféra pořád tlačila na to, že my jsme o koalici už dohodnuti. A přitom dobře víme, že pan předseda Jiří Pospíšil (TOP 09) je právě ten, kdo už má jednání dopředu nastavené. A samozřejmě teď začínají počítat, jestli by jim to nastavení, tak jak si to představují, vyšlo, nebo ne,“ řekl pro server Lidovky.cz Bohuslav Svoboda s odkazem na fakt, že se v Praze pomalu rýsuje koalice Pirátů, hnutí Praha sobě a Spojených sil pro Prahu vedených právě zmíněným Jiřím Pospíšilem z TOP 09 a právničkou Hanou Marvanovou za STAN.

Ale zatím není pevně dohodnutého nic a Svoboda doufá, že ODS nakonec dostane možnost prosazovat to, co voličům slibovala. Jako vítěz voleb je připravena oslovit další čtyři strany, které se dostaly do zastupitelstva. První bude na řadě jednání s Piráty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…