Někdo to platí. Podezřelé chování... Násilí v USA: Silná zjištění

09.06.2020 7:24

Na televizní stanici Fox hovořil americký ministr spravedlnosti William Barr, který komentoval krok, ke kterému se chystá město Minneapolis, tedy zrušení policie. Podle něj to rozhodně není správné řešení. A také se vyjádřil k vyšetřování hnutí Antifa. Prý to vypadá, že má Antifa své finanční podporovatele vně USA. A důkaz, že se Antifa zapojuje? Dle Barra jsou některé protesty podezřele dobře zorganizované a účastníci velmi disciplinovaní.

Někdo to platí. Podezřelé chování... Násilí v USA: Silná zjištění
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký ministr spravedlnosti William Barr

V interview Barr uvedl, že to, co dělá Minneapolis, tedy že se chystá v podstatě rozpustit své policejní složky, je přesně to, co by se dít nemělo. „Rozumím, proč si někteří Afroameričané myslí, že za hroznými událostmi v Minneapolisu stojí rasismus u policie,“ řekl Barr, ale hned dodal, že za posledních 50 až 60 let došlo k mnoha reformám a vedení policie prý chápe, že je potřeba změna. Prohlásil, že dávat vinu policii za to, co provedli konkrétní policisté, je špatně a démonizace policie je nebezpečná.

Anketa

Máte pochopení pro demonstrace za práva černochů v USA?

4%
96%
hlasovalo: 19364 lidí

Dále řekl, že stejně jako černoši v USA nechtějí, aby je všichni házeli do jednoho pytle kvůli jejich barvě pleti, nebo demonstranti nechtějí, aby je dávali dohromady s rabovači jen proto, že jsou v ulicích, tak i policisté nechtějí být peskováni za to, co udělal jeden z nich. „V každé organizaci dochází k chybám a musíme si dávat velký pozor, než řekneme, že celá organizace je zkažená,“ dodal.

Moderátor se pak zeptal, jak by to dopadlo, kdyby nějaké větší město jako např. Chicago rozpustilo svůj policejní sbor. Barr prohlásil, že pak by došlo k nárůstu „lidové spravedlnosti“ a nastal by chaos. A počet úmrtí by vzrostl. „Když se podíváme na čísla, jsou to policisté, kteří ‚utlačují‘ černošské komunity? Mnohem víc škod a mnohem víc obětí, mnohem víc strachu mají na svědomí zločinci. V Chicagu je to 60–70 postřelených za jeden víkend,“ uvedl a dodal, že bez policie by to bylo ještě více.

Moderátor pak informoval, že v souvislosti s protesty a rabováním bylo sice sepsáno hodně hlášení, ale pokud ví, tak v žádném z nich nebylo zmíněno hnutí Antifa, které Donald Trump označil za instigátora násilností. Barr odvětil, že už je rozjeté vyšetřování určitých lidí spojených s Antifou, ale v první fázi vyšetřování prý není potřeba identifikovat zadržené jako členy nějaké skupiny a byli zadrženi jen za jejich zločiny či přestupky.

Anketa

Měl by být odvolán radní ČT Zdeněk Šarapatka?

97%
3%
hlasovalo: 10028 lidí

O Antifě prohlásil, že má velice volný systém organizace a jedinečný systém komunikace, ale v každé situaci se najde někdo, kdo může být považován za vůdce. Moderátor se ptal, zda Antifu někdo finančně podporuje a Barr uvedl, že to tak vypadá a budou se tím zabývat. „Při některých protestech bylo vše velice dobře zorganizované a demonstranti používali koordinované taktiky, a tím se zabýváme. Za něčím stojí Antifa, za dalšími stojí skupiny, které se chovají jako Antifa. Jak jsem řekl, je to mišmaš extrémistických skupin, které se snaží využít situace,“ uvedl Barr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…