Nevyšlo jim to. Budvar se ale pokusí znovu podojit, tvrdí o ODS hejtman

15.08.2012 22:00

Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola z ČSSD je spokojen. Ministr zemědělství Petr Bendl provedl v Budějovickém Budvaru audit, ale ten dopadl dobře. Podle hejtmana se ale Bendl zřejmě znova pokusí firmu nějak „podojit“.

Nevyšlo jim to. Budvar se ale pokusí znovu podojit, tvrdí o ODS hejtman
Foto: hns
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

„Pětiměsíční úsilí jeho kontrolorů, kteří od února do konce června prověřovali hospodaření pivovaru Budějovický Budvar, nepřineslo nic, co by mu mohlo posloužit jako záminka k zásahům do vedení tohoto národního podniku,“ uvedl na adresu ministra zemědělství z ODS Jiří Zimola.

Podle Petra Bendla byl hlavním důvodem pro audit fakt, že podobná kontrola v něm naposledy byla roku 2003. Prověřování hospodaření ale dopadlo dobře. Audit vyvrátil spekulace, že by ze státního podniku byly vyváděny peníze.

I když… Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde. Proto by mě nepřekvapilo, kdyby Bendl nebo někdo jiný z ODS časem vyrukoval s nějakým jiným ‚odhalením‘ a tvrzením o neprůhlednosti Budvaru, aby se dal ovládnout, ‚podojit‘ a pak zprivatizovat,“ dodává jihočeský hejtman.

S tím, jak audit dopadl, je prý spokojený. „Ukázal totiž, že dozorčí rada svou kontrolní funkci plnila, i když v ní seděl pro ODS nepohodlný jihočeský hejtman ze sociální demokracie,“ uzavírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…