No tedy. Jaromír Soukup nejen zesměšnil Bakalu, ale ukázal obrázek... S hvězdičkou

18.07.2018 10:33

Jaromír Soukup začal svůj pravidelný pořad Týden podle Jaromíra Soukupa netradičně. Místo obvyklého tepání Kalouska se pro změnu pustil do Babišova plánu zlevnit jízdné. Vzal si tabulku, která kolovala Facebookem, a vypočítával, kolik jednotlivé resorty „ušetřily“. A pak dal Zdeňku Bakalovi cenu, která se smí ukázat jen po 22. hodině.

No tedy. Jaromír Soukup nejen zesměšnil Bakalu, ale ukázal obrázek... S hvězdičkou
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Soukupova cena pro Zdeňka Bakalu

Podle Babišova facebooku je tato tabulka dle Soukupových slov „čirá dezinformace, fake news“, protože to nejsou peníze, které Babiš někomu sebral, ale peníze, které úřady a ministerstva nestihly utratit. „Andrej Babiš nebere, jenom dává,“ vysvětloval s ironií v hlase Soukup. „To je jako tvrdit, že Dáda Patrasová dostala dvoutisícový voucher do vinotéky, který nebyla schopná vyčerpat,“ utahoval si moderátor.

Anketa

Zaslouží si prezident Zeman plat 250 tisíc Kč měsíčně bez náhrad?

86%
14%
hlasovalo: 8569 lidí

Podle této tabulky se vzalo 400 milionů korun ministerstvu školství. „Já teda nevidím, že by učitelé jezdili v bavorácích,“ komentoval Soukup, jak by se obnos dal využít. Ministerstvo obrany zase prý neutratilo 124 milionů. „To by průměrná česká zlatokopka utratila v suchým triku za měsíc. Svěřit tohle Dominice Mesárošové, vrátí se za týden a s dluhy,“ srovnával.

A Ministerstvo životního prostředí má ještě vyšší sumu – 228 milionů. „To by bylo schopno utratit i ministerstvo pro džungle a pralesy, kdyby tady nějaké bylo. Nebo pro příliv a odliv.“ Navrhuje třeba uklidit skládku nebo něco vyčistit. Ministerstvo práce a sociálních věcí prý došlo k sumě půl miliardy. Svobodné matky, chudí senioři, lidi v neoprávněných exekucích, vypočítával Soukup skupiny, které by z těchto peněz šlo podpořit. Dalším terčem byl pro Soukupa Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Ten měl ušetřit 12 milionů. „Když ušetřil 12 milionů, kolik asi utratil?“ ptal se Soukup. „A viděl ho někdo vůbec v akci?“ ptal se dál.

A obul se i do Rady pro televizní a rozhlasové vysílání, která podle tabulky má půl milionu přebytek. „To nepochopím, půl milionu ušetřených v místnosti plné zkrachovalců,“ vypálil Soukup. Prý měli využít tyto fondy na vyřízení všech stížností na TV Barrandov, neodpustil si rýpanec. 212 milionů podle Soukupovy tabulky neutratila/ušetřila Technologická agentura České republiky. „Já se neptám: jak to, že to neuměj utratit? Já se ptám, co je to Technologická agentura České republiky?“ volá Soukup po vysvětlení existence jemu neznámé organizace.

Dohromady suma ušetřených prostředků tvoří 3 258 000 000 korun. „Tři miliardy a 258 milionů nedokázali utratit. Takoví úředníci by zasloužili, no, utratit,“ žertoval Soukup. A na závěr přinesl další „kacířskou myšlenku“. „Co když to prostě není tak, že to všechny ty resorty a agentury nestihly utratit, jak tvrdí Andrej Babiš, ale vláda jim to prostě pragmaticky seškrtala, prostě vzala?“ ptá se Soukup. Sice nic nebude fungovat, ale „hurá, hurá, hurá, do vlaků a tramvají,“ zakončil svou kritiku spořivých úředníků.

Pak se Soukup pustil do Bakaly. Hned zkraje připomenul 25 miliard, které podle něj Bakala ukradl a odjel s nimi do Švýcarska kouřit doutníky a sledovat, jak odpovědnost za něj přebírá stát. „Nejlepší vyjebání s lidmi od dob Viktora Koženého,“ ohodnotil to moderátor. „Cenu za největší vyjebávku se státem předávám Zdeňku Bakalovi,“ ocenil podnikatele Soukup vulgární soškou. Může si ji prý vyzvednout na recepci TV Barrandov, ale pokud tak učiní, měl by s sebou přivézt i oněch 25 miliard, aby „už byl klid“.

Bakala si užil jízdu 90. let a pak po sobě nechal doly a v nich jeden velký tunel, myslí si Soukup. Blanka je proti tomu nic, byla předražená jen o pár miliard, dodává. A Bakalovy dluhy teď za něj řeší stát, který je novým majitelem OKD. Nový insolvenční správce OKD prý navrhl, aby stát vymáhal oněch 25 miliard po mateřské společnosti. Pokud by se to povedlo, tak podle Soukupa by to teď poslalo Bakalu asi tak 10 miliard do minusu, protože z těch až 100 miliard, které podle něj Bakala dokázal z OKD vytunelovat, už stihl docela dost utratit. A v rámci Bakaly se Jaromír Soukup pustil i do Erika Taberyho, který si prý říka „nejpoctivější novinář v republice“, ale kterému se údajně v novinářských kruzích říká „Žeryk“. Ten to v Respektu, kterého je šéfredaktorem, prý nenapíše, protože ho Bakala platí.

„Co na to Ostrava?“ ptal se dál moderátor, majitel a generální ředitel TV Barrandov v jednom. „V Ostravě mají Bakalu rádi asi jako pražskou Spartu, pražskou Slávii, pražské metro, pražské platy, prostě všechno, co je z Prahy,“ ohodnotil vztah ožebračeného regionu k Bakalovi. Pak zmínil „chatičku“, kterou si Bakala postavil na Šumavě. Prý proti všem pravidlům a se spoustou výjimek. „Na Šumavě je Bakala a kůrovec. Nemají si vzájemně co vyčítat, protože Bakala je taky parazit,“ vtipkoval moderátor. Jediné místo, kde prý Bakalu nikdy neuvidíme, je české vězení, zakončil svou tirádu na podnikatele Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …