Odrodilý komunista se vysmál bývalým soudruhům: Jde Vám jenom o posty

03.03.2013 10:19

V Česku se snad stalo vše, co je možné, nebo bylo možné, kdejaká hloupost nebo „šajz“. Bývalý senátor Vlastimil Balín si ale myslí, že to není zcela pravda. Kritizuje svou bývalou stranu KSČM za výměnu radních s problematickou minulostí. Komunistům prý jde pouze o obsazení lukrativních postů. Napsal to na serveru ParlamentníListy.cz.

Odrodilý komunista se vysmál bývalým soudruhům: Jde Vám jenom o posty
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Podle Balína dělá KSČM jednu hloupost za druhou a neumí vytěžit z velmi dobrého výsledku krajských voleb skoro nic.

Problém, kdo spolupracoval s režimem, je přežitý

Veřejnost je dle Balína nucena do toho, aby byla proti zapojování představitelů KSČM do vedení krajů, přestože problém, se kterým se tito politici potýkají, je stále víc a víc přežitější. Jedná se o problém, kdo byl či nebyl, kdo více nebo méně spolupracoval s represivními složkami předlistopadové moci.

Skutečné důvody, proč jsou ve funkcích v exekutivě krajů lidé „ideologického“ typu Vítězslavy Baborové a Václava Kučery v Jihočeském kraji či Václava Sloupa v Karlovarském kraji, zůstávají v médiích nezodpovězeny.

KSČM se jen snaží o obsazení dobře placených postů

Příčiny protestů proti těmto komunistickým zástupcům ve vedení krajů spočívají v samotné KSČM. Je to díky jejímu programovému, neaktuálnímu a myšlenkovému přešlapování, a přitom, jak se ukazuje, značné personální vyprázdněnosti.

Balín si myslí, že KSČM nejde o změnu způsobu vládnutí či odstranění klientelismu, jde jí o obsazení příslušných dobře placených postů. Nepohrdne se ani evropskými dotačními programy. V tomto případě se KSČM chová k EU velmi schizofrenně.

Třeba se ale blýská na lepší časy. Předseda Vojtěch Filip charakterizoval KSČM jako revoluční stranu nového typu. Možná lidem poskytne alternativu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…