Okamura: Na velké zloděje vemte nejsilnější biče

28.08.2012 12:02

Tomio Okamura se znovu rozčílil nad korupcí a svěřil se se svým oblíbeným citátem. Na jeho základě doporučuje, abychom konečně na zloděje a tuneláře vzali co nejsilnější biče. Pak prý bude dobře a nebude třeba řešit pohyb DPH o jedno procento.

Okamura: Na velké zloděje vemte nejsilnější biče
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Volební vůz Tomia Okamury

„Mám oblíbený citát - jak dokázali Egypťané vystavět tak masivní stavby? Měli masivní biče,“ vyznává se Tomio Okamura hned v úvodu svého blogu na IDNES.cz. Ideální stát má podle něj mít jasná a pevná pravidla a okamžitý trest za jejich porušení.

Pro příklad míří do USA, kde volení soudci soudí hlavně podle zdravého rozumu. „V deset ráno spácháte přestupek a za hodinu jste odsouzení a v příštích deseti minutách jste za katrem.  A to třeba i za překročení povolené rychlosti,“ popisuje. Když si koupíte auto, nebo Vám na účet přijde tučný šek, zvoní Vám za hodinu u dveří kontrola z finančního úřadu."

„Proč tomu tak není u nás - proč nesoudíme věci a to veškeré podle zdravého rozumu, ale neustále dokola vymýšlíme kličky a formality, pomocí kterých se daří rozkrádat ne miliardy, ale desetimiliardy,“ rozčiluje se podnikatel. Řešení je přitom podle něj jednoduché a zcela v intencích jeho oblíbeného egyptského poznatku - na masivní zlodějny masivní biče.

„Například ministerstvo financí zcela zřejmě vědomě špatnou právní úpravou umožnilo podvody s lehkými topnými oleji a připravilo stát o stovky - ano o stovky miliard korun. Kolik Kočárníků a dalších odpovědných gaunerů teď dře v kamenolomu a splácí dluh společnosti? Ani jeden,“ vzpomíná známou kauzu devadesátých let.

Masivními biči by se podle česko-japonského podnikatele měli ohánět především státní zástupci. Jenže v České republice tyto funkce vykonávají lidé jako Renata Vesecká, nebo její nástupkyně, mediální hvězda Lenka Bradáčová. „Odkudže to na Vrchní státní zastupitelství vlastně přišla? Ze severních Čech? Není to ono místo proslulé mafiány a velrybáři, co nakupují hlasy, manipulují konkurzy, veřejnými zakázkami, místo v podstatě nejsmutněji proslulé svou mafiánskou prohnilostí?“ ptá se.

Vrchní státní zástupce je podle něj u nás vrchním zametačem a kvalifikací pro něj není schopnost, ale neschopnost či všehoschopnost.

Okamura by naproti tomu navrhoval důslednou hmotnou a rovněž trestní odpovědnost veřejných činitelů. „Kradl jsi? Zaplatíš škodu a jdeš okamžitě sedět. Neodstíhala jsi trestný čin, o kterém jsi věděla a který byl spáchaný v tvém rajonu? Zaplať škodu a jdeš sedět. Byla jsi ministryní a nechala jsi rozkrást miliony - zaplať a táhni do lochu. Jsi neschopný či neschopná? Tak se na odpovědné místo necpi,“ plánuje podnikatel.  Dnes je to však prý bohužel nerealistické.

„Ale jednou, a věřím, že ten den přijde, na masivní zlodějny přijdou masivní biče,“ slibuje. Pak už prý nebude třeba řešit zvýšení DPH o procento. Peněz bude dost i bez toho. „Masivní biče na masivní zlodějny jsou po ruce. Milí a drazí spoluobčané - vemte je konečně do ruky. Je jich třeba jako soli,“ uzavírá svůj blog.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…