Paroubek jde do boje o Hrad. Jen mu chybí peníze

24.08.2022 12:49

Do boje o Hrad se hlásí další uchazeč. Expremiér za ČSSD Jiří Paroubek. Do vlády Petra Fialy (ODS) se pořádně obul. A prozradil, jak bude postupovat, stane-li se prezidentem.

Paroubek jde do boje o Hrad. Jen mu chybí peníze
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Paroubek

Expremiér za ČSSD Jiří Paroubek se otevřeně přihlásil do boje o Hrad. V rozhovoru pro Lidové noviny prohlásil, že je organizačně bezezbytku připraven na start prezidentské kampaně. Jedna věc mu ale chybí. Peníze. Prozradil, že pokud je sežene, vrhne se naplno do kampaně za své zvolení v září. Pokud jde o peníze, prý o získání finančních prostředků na kampaň vyjednává.

Pokud ostrou prezidentskou kampaň odstartuje, zvedne prý např. téma bydlení.

Více ZDE

„K bytové politice nyní vláda přistupuje jen deklaratorně. Nedělá nic. Nemají ani představu, jak by ji dělali. Pokud to nebude řešeno legislativní normou, jako je to třeba v Rakousku, v Německu nebo v Holandsku, tak nevyřeší nic. Co kolem toho říkají, jsou jen staré pověsti české,“ nešetřil kritikou vlády Paroubek.

Obecně by se prý věnoval ekonomickým tématům, neboť má pocit, že žádný z kandidátů ekonomice pořádně nerozumí a to je v současné ekonomické krizi problém. Tak to vidí Jiří Paroubek.

Pokud by se prezidentem stal, zdaleka by prý nebyl jen kladečem věnců. „Prezident by měl být schopen duchovně-morálního vedení země. To znamená, že by se měl snažit upozornit na některé problémy, které jsou a které by měla vláda řešit,“ vyložil svůj náhled na prezidentský post.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…