Petříček o Koněvovi. Zpražil Koláře? Můžete hádat

15.04.2020 15:10 | Zprávy

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD) se v rozhovoru s moderátorem DVTV Martinem Veselovským rozhovořil mimo jiné o tom, kdy se otevřou hranice. "Bude to záviset na vývoji v ostatních státech," poznamenal Petříček. A řeč byla i o pomníku maršála Koněva.

Petříček o Koněvovi. Zpražil Koláře? Můžete hádat
Foto: Repro Twitter Tomáše Petříčka
Popisek: Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) jakožto spolujezdec prezidenta Václava Havla

"Plán opatření, jak postupně ulevovat s ohledem především na ekonomiku a na to, abychom se mohli postupně vracet k nějakému normální fungování, byl diskutován delší dobu," sdělil úvodem k rozvolňování opatření ministr zahraničí Tomáš Petříček. "V zásadě na tom panovala shoda, řešily se nějaké detaily. Ty věci byly konzultovány na pracovní úrovni, takže v tomto směru tam nebyla žádná zásadní rozepře," dodal. Důležitý je však podle něj epidemiologický vývoj.

Své pak řekl k otevření hobbymarketů před víkendem, kdy se v obchodech tvořily skutečně návaly lidí. "To možná nebylo nejšťastnější, na druhou stranu řada lidí trávila Velikonoce na svých zahradách," sdělil. Zda to byla chyba, ukáže až čas. Potřeba uvolňovat však podle jeho slov byla zřejmá. "Je potřeba, aby se ale veřejnost chovala ohleduplně. Po městě je stále lepší nosit roušku, v přírodě, když je člověk sám, je to něco jiného," dodal Petříček.

A kdy se otevřou hranice? "To bude především záviset na vývoji epidemiologické sitauce v celé Evropě. Ve chvíli, kdy by situace v Česku byla pod kontrolou, ale v některých sousedních státech by se naopak ta situace zhoršovala, tak to bude velmi obtížné uvolňovat, ten režim, co se týče cestování. Myslím si, že v horizontu několika měsíců bychom se mohli bavit o nějakém uvolňování," dodal. Na vládě podle něj běží debata, zda by se mohlo o prázdninách cestovat k moři. "Nikdo nemá křišťálovou kouli, aby bylo možné odhadnout vše," řekl. Svou dovolenou u Baltu zatím nepřehodnocuje, říká, že je optimistou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…