Piráti a boj s ČT? Je to jinak. Bobošíková vytáhla stará slova Michálka

09.06.2021 18:57

Jana Bobošíková z Institutu svobody a demokracie se pouští do Pirátů, kteří jsou podle ní ve vztahu k České televizi vrcholnou ukázkou pokrytectví. Bobošíková tvrdí, že Piráti nyní před volbami chrání ČT před údajnými zásahy na svobodu slova a chválí ředitele Petra Dvořáka, ačkoliv dlouhodobě to byli právě Piráti, kteří ČT kritizovali. „Pirátský poslanec Jakub Michálek ještě nedávno tvrdil, že Česká televize často porušuje svou zákonnou povinnost objektivního zpravodajství a dokonce doporučoval zrušit koncesionářské poplatky,“ diví se Bobošíková.

Piráti a boj s ČT? Je to jinak. Bobošíková vytáhla stará slova Michálka
Foto: repro YouTube kanál Institut svobody a demokracie
Popisek: Zakladatelka Institutu svobody a demokracie Jana Bobošíková

„Víte, v kom má současná Česká televize největšího ochránce? Budete se divit, ale nejvíce ji v tuto chvíli brání Piráti,“ říká Bobošíková v úvodu. Piráti podle ní v současnosti soustavně bědují nad tím, že současná Rada ČT konečně veřejnoprávní médium důsledně kontroluje. „Piráti se zaštiťují jednak maily od občanů, kteří se údajně obávají o nezávislost ČT, a jednak Bruselem, který obviňuje Polsko, Maďarsko a Slovinsko z ohrožení svobody médií,“ pokračuje Bobošíková.

„Takže Piráti vyrazili do boje za Českou televizi ve jménu internacionální pomoci a angažovaného občana. Ostře brojí proti těm, kteří se domnívají, že ČT, kterou si všichni platíme, je kritizovatelná a kontrolovatelná. A nebyli by to Piráti, kdyby součástí jejich boje nebyl aktivismus. Ale bylo to tak vždy, nebo se to děje až teď před volbami? Správě, bylo to přesně naopak,“ upozorňuje Bobošíková s tím, že pokud jde o Českou televizi, předvádějí Piráti pokrytectví na druhou.

Ing. Tomáš Martínek

  • Piráti
  • Tento profil není využívan. www.tomas-martinek.eu je správný

Anketa

Je zavedení covid pasů, bez nichž nepůjde cestovat či chodit na koncerty, příznakem totality?

74%
23%
hlasovalo: 15476 lidí
Bobošíková přináší řadu výroků pirátských politiků, kteří ČT v minulých letech kritizovali. „Například poslanec Tomáš Martínek dokonce do ČT poslal Nejvyšší kontrolní úřad a tvrdil, že mu vadí začerněné smlouvy. Na našem oblíbeném pirátském fóru se zase nechal pražský primátor Zdeněk Hřib slyšet, že na ČT kašle a že její zpravodajství je tendenční a většinou mimo mísu. Dále uvedl, že nechápe smysl veřejnoprávních médií v době internetu a že ČT je hlásná trouba aktuální politické garnitury. Fakt, že Hřib na ČT kašle, mu ale vůbec nebrání v tom, aby v ní byl častým hostem, dokonce jedním z nejčastějších,“ uvádí Bobošíková.

Pokračuje výroky pirátského poslance Jakuba Michálka, který nedávno uvedl, že Česká televize často porušuje svou zákonnou povinnost objektivního zpravodajství. „A dokonce doporučoval zrušit koncesionářské poplatky. A pirátský garant programového bodu Svoboda projevu Roman Kučera? Podle něj byl ředitel Petr Dvořák ještě nedávno servilní a dodržoval nastavenou linii. Moderátoři prý museli držet hubu a krok, protože i Dvořák držel hubu a krok. A týž pirátský politik se vyjádřil na adresu ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala a řekl, že je to kokot non plus ultra,“ vybírá další pirátskou kritiku Bobošíková. „A ještě jedno hodnocení, podle Marka Nečady, významného pirátského funkcionáře, nemá Dvořákova ČT s nezávislostí mnoho společného,“ přidává na závěr.

„Takže to shrňme. Dnes je Česká televize v čele s Petrem Dvořákem kvalitním a důvěryhodným médiem se skvělým ředitelem. Kdo ČT kritizuje, tak je nepřítelem demokracie a svobody slova. Přitom podle Pirátů byla před lety ČT ovládána politiky, ředitel Dvořák držel hubu a krok a její zpravodajství bylo tendenční a mimo. Tak co, dá se věřit Pirátům?“ ptá se s ironickým úsměvem Bobošíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…