Po Berlínu přijde Praha! Po útoku v Německu zaznělo cosi strašného

19.12.2016 22:46

V Berlíně v pondělí večer najel neznámý muž s kamionem do davu na vánočních trzích. Počty obětí postupem času dramaticky rostou, hodinu po prvních zprávách už se mluvilo o devíti mrtvých a padesáti raněných.

Po Berlínu přijde Praha! Po útoku v Německu zaznělo cosi strašného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Památník kostel císaře Viléma

Berlínská policie se čím dál více kloní k teorii, že šlo o teroristický útok. Odehrál se na náměstí Breitscheidplatz, u dominanty západní části Berlína, Pamětního kostela císaře Viléma.

V nákladním autě podle svědků měli sedět dva lidé – spolujezdec zemřel v kabině, po druhém muži policie pátrala v širším okolí. Fotograf agentury DPA hlásil, že viděl ozbrojence třeba u nedaleké zoologické zahrady. Kamion měl polskou poznávací značku.

Sociolog a senátní kandidát Petr Hampl pak šokujícím zprávám z berlínského tržiště dodal ještě děsivější kontext. „Už před pár měsíci varovali naši přátelé s napojením na tajné služby, že po Berlíně přijde na řadu Praha,“ napsal Hampl na svém Facebooku.

Věří prý, že se experti mýlili, ale vyloučit už se dnes tento scénář úplně nedá. „Pražská islámská komunita je dost silná, sebevědomá a radikální, aby útočníkům dokázala poskytnout zázemí,“ upozorňuje.

Tato radikalizace přitom podle něj proběhla za aktivního přispění české vlády a českých soudů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…