Pokud Putin získá Ukrajinu... Kocábova temná vize. A do toho Trump

20.02.2024 15:42 | Monitoring

Hudebník a exministr pro lidská práva Michael Kocáb se v pořadu X-Talk věnoval rusko-ukrajinské válce. Zdůraznil, že podpora Západu musí pokračovat, aby Ukrajina zvítězila. Velké obavy má ze znovuzvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem. „Modleme se společně, aby to Trump nevyhrál. Byla by to katastrofa,“ uvedl Kocáb.

Pokud Putin získá Ukrajinu... Kocábova temná vize. A do toho Trump
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Kocáb

Rozhovor otevřelo téma protestů zemědělců. Kocáb se vyjádřil ke kritice o tom, že je pořádají proruské síly, jak například zmínil premiér Petr Fiala (ODS): „Nevím, jestli je pořádaly proruské síly. Ono je to těžké, když nemáte informace. Člověk se zdráhá komentovat něco, kde neví, kde to má začátek a kde konec. Byl jsem zvyklý vždy dávat jasná stanoviska tam, kde jsem si byl jistý,“ uvedl v pořadu X-Talk.

Vše, co se nyní děje kolem naší ekonomiky, je podle jeho slov přikryto naprostou dvojznačností výkladu. „Nemáte ty zdroje, podle kterých byste to dokázal posoudit. Ani média v tom nemohou pomoci, protože každý říká něco jiného. Jsem zvyklý se řídit jasnými a konkrétními informacemi. Jedině mohu dodat, že podle ústavy žijeme v demokracii a právo na protest tady je,“ řekl s tím, že to je potřeba respektovat.

Stranou nezůstala informace, která před pár dny šokovala svět – smrt vězněného ruského opozičního politika Alexeje Navalného. Západní politici mají jasno, že za jeho smrtí stojí Putin, toho názoru je i Michael Kocáb: „Je to naprosto jednoznačné. Nikdo jiný než Putin za to nemůže nést odpovědnost, protože i kdyby tam jenom v těch minus třiceti stupních umrzl, kdo ho do toho vězení dal, za co ho tam dal, kdo ho tam držel a kam ho hlavně poslali? Čili ať už to bylo, jak to bylo, může za to jednoznačně Putin,“ řekl bez zaváhání politik.

„Nemuselo to být tak, že dal povel zabijte ho. On ho poslal do podmínek, kde ta smrt byla logicky možným vyústěním pobytu tam. Žádný diktátor nemá rád, když proti němu stojí nějaká výrazná osobnost respektovaná celým světem. A to Navalnyj byl,“ řekl, že by Putinovi mohl výrazně zproblematizovat blížící se ruské prezidentské volby. „Neříkám, že to byla smrt na objednávku, ale Putin nese odpovědnost určitě,“ zopakoval.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ten, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseRexxrothak , 20.02.2024 19:42:08
mele všechno dohromady a hlavu patu nemá v politice ani v osobním životě .Mimoň.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„S*áči.“ Lékař natvrdo k sebepoškozování a ke změnám pohlaví u mladých

6:51 „S*áči.“ Lékař natvrdo k sebepoškozování a ke změnám pohlaví u mladých

„My jako dospělí bychom měli převzít zodpovědnost… Místo toho, abychom řekli, že jsme to tady fakt p…