Policejní exprezident vyzývá k podávání trestních oznámení. U Bakaly nebudou mít radost

02.03.2018 20:02

Soukromé společnosti si hrají na cenzory a estébáky a fízlují občanům mailovou korespondenci. Ve svém prohlášení to uvádí šéf Asociace nezávislých médií a někdejší policejní prezident Stanislav Novotný. Reaguje na počínání některých firem, které vedlo k blokaci posílaných mailů zvláště před druhým kolem prezidentské volby.

Policejní exprezident vyzývá k podávání trestních oznámení. U Bakaly nebudou mít radost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Novotný

Na celou záležitost upozornily už v půlce února ParlamentníListy.cz. Podařilo se nám totiž od zaměstnanců Bakalova vydavatelství Economia potvrdit, že skutečně docházelo k blokaci posílaných mailů.

Problém spočíval v blokaci ze strany provozovatele společnosti Economia (tedy freemaily volný.cz a centrum.cz). Podle vyjádření, které jsme získali přímo od zaměstnankyně podnikatele Bakaly, může za nevídanou cenzuru řada mailů, které si uživatelé rozeslali během prezidentské kampaně.

Kauzu nyní rozebírá předseda Asociace nezávislých médií a bývalý policejní prezident Stanislav Novotný. Ten ve výzvě občanům upozorňuje, že výše popsané jednání je proti ústavnímu pořádku České republiky a porušuje i trestní zákoník.

„Stát má občas své oprávněné a zákonné důvody k prolomení některých základních práv a svobod občanů. Ale i ty je třeba obezřetně zkoumat. Avšak dnes i soukromé společnosti zjevně fízlují občany a zkoumají jejich korespondenci, tentokrát elektronickou. Pročpak si hrají na Státní bezpečnost? Jaká je jejich skutečná motivace? V jakém žoldu pracují? Proč jim vadí, že si lidé posílají, co se jim zdá zajímavé, co se jim líbí? Tak to by mělo být předmětem klasického vyšetřování!“ píše Novotný.

Táže se, kdo kontroloval a zadržoval maily, které zasílali občané jiným občanům před volbou prezidenta republiky např. na servery centrum.cz nebo tiscali.cz? „Kdo sestavuje seznamy nepohodlných médií, jež zjevně inspirují samozvané cenzory, kteří pak lustrují občany, když ti pouze přepošlou informaci svým přátelům?“ ptá se dále.

„Otázek je mnoho. Leč náš státní aparát musíme rozhýbat. Tedy vězte, že je zde nejenom Listina základních práv a svobod, ale že máme k dispozici i speciální ustanovení trestního zákona, které pamatuje na porušování tajemství dopravovaných zpráv! Ten, komu bylo zabráněno přeposlat informaci jinému, může podat trestní oznámení dle §182 trestního zákoníku! Pamatujme však také na ty, kteří veřejně a nehorázně navádějí k cenzuře a k protiústavnímu nahlížení do našeho soukromí,“ dodává Stanislav Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …