Policisté zabavovali v pražském dopravním podniku. A prý nešlo jen o jízdenky

03.03.2013 10:37

Státní zástupce Adam Borgula dozoruje případ předraženého tendru na prodej jízdenek v metru. V rozhovoru pro server Lidovky.cz připustil, že by v rámci případu pražského dopravního podniku mohla padnout další obvinění. Minimálně v jednom případu kolem městské firmy už probíhá přípravné řízení.

Policisté zabavovali v pražském dopravním podniku. A prý nešlo jen o jízdenky
Foto: tan
Popisek: Bývalý šéf DPP v Praze Martin Dvořák

Podle Borguly probíhá neveřejné přípravné řízení a prověřují se i další obchodní případy, kde Dopravnímu podniku hlavního města Prahy vznikla škoda. Podrobnosti v rozhovoru odmítl sdělit.

V dopravním podniku došlo k zajištění listinných důkazů, které teď vyšetřovatelé analyzují. „Prověřujeme i další případy. Další trestní stíhání samozřejmě mohou být zahájena, věci mohou být také odloženy,“ řekl v rozhovoru pro server.

Nová firma dostávala za prodej jízdenek 130 milionů korun místo třiceti

Firma Cross Point získala kontrakt na prodej jízdenek ve vestibulech metra před pěti lety. Do tendru se ale přihlásila jako jediná. Předtím se o prodej starala 15 let společnost Šoch. V novém tendru si ale zavedená společnost nedokázala zajistit certifikát ISO 9001.

Vítězná Cross Point pak od roku 2009 dostala od DPP za poskytované služby 130 milionů korun. Před tím ale dopravní podnik platil průměrně jen 30 milionů korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…