Pořídím si speciální ebenovou tyč na zlé lidi, vzkázal Ovčáček Ebenovi

06.05.2016 18:22

Netrvalo dlouho a mluvčí prezidenta Zemana se vymezil proti žertování populárního herce a moderátora na olomouckém Majálesu. Eben vtipkoval i na účet hlavy státu a Ovčáček to ve stejném duchu vrátil jemu i tzv. pražské kavárně. Další spoluobčané byli však k Ebenovi podstatně razantnější. Vzpomínali na doby socialismu, kdy se na účet prezidenta žertovat nesmělo.

Pořídím si speciální ebenovou tyč na zlé lidi, vzkázal Ovčáček Ebenovi
Foto: Archiv NF VŠE
Popisek: Tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Populární herec a moderátor se stal králem Majálesu. A hned se opřel do prezidenta Miloše Zemana. Po svém zvolení slavnostně slíbil, že se bude starat především o ty, kteří ho volili, a pro jistotu si pořídí hned dva mluvčí, aby zvládal svou „zhovadilou“ vládu. Netrvalo dlouho a proti Ebenovým narážkám na prezidenta Zemana se vymezil hraní mluvčí Jiří Ovčáček.

„Když chce mít nově zvolený král Marek Eben dva mluvčí, poženu to o ‚štok vejš‘. Pořídím si speciální ebenovou tyč na zlé lidi a ebenovou krabičku na „moudra“ pražské kavárny,“ vzkázal muž, jenž má být Zemanovými ústy pro média a veřejnost.

V diskusi pod Ovčáčkovým příspěvkem dostává populární herec a moderátor tzv. na frak. „Kdyby to bylo trestané jako před 1989 – hodně z nich by si rozmyslelo pouštět si hubu na špacír ... takhle co? Jak řekl správně hejtman Hašek pro ČT – ‚umělci‘ vítali i nacisty ... je to asi druhé nejstarší řemeslo...,“ napsala jedna z diskutujících žen. Další dáma označila Ebena za „nulu“. Další z diskutujících poznamenal, že Ebena určitě platila americká ambasáda. Pán je přesvědčen, že herec dostal 20 tisíc korun z pokladny z kapes pana velvyslance Schapira.

A co vlastně řekl nový král studentů, že některé své spoluobčany takto rozlítil? „Král Majálesu musí být daleko zhovadilejší než skuteční králové a vládci. Studenti, to je téměř nesplnitelný úkol. Zhovadilost skutečných vládců je téměř nepřekonatelná. Abych mohl dostát tomuto složitému úkolu, budu potřebovat daleko větší aparát, než mají skuteční vládci. Proto oznamuji, že si pořídím ne jednoho, ale dva tiskové mluvčí,“ sdělil např. přihlížejícím král Majálesu olomoucké Univerzity Palackého Marek Eben.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…