Prezidentský kandidát Sládek má prý dost času. Léčím se s psychiatrickým onemocněním, představil se v rádiu

13.06.2016 18:44

Igor Sládek se jako vůbec první kandidát jasně přihlásil do prezidentského pelotonu v roce 2018. V pondělní Kauze dne na Rádiu Impuls si pochvaloval, jak vzrostla jeho známost mezi lidmi. Na prezidentské klání prý bude mít čas, protože v současné době nepracuje, trpí totiž psychiatrickým onemocněním – bipolární poruchou. Přesto je připraven do politického klání vstoupit. Nejvíc se těší na debaty o islámu a uprchlících.

Prezidentský kandidát Sládek má prý dost času. Léčím se s psychiatrickým onemocněním, představil se v rádiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jedna z budov v areálu Pražského hradu navrácená Římskokatolické církvi

„To nejhlavnější není být prezidentem, to rozhodnou lidé. A pokud jím nebudu, strávím víc času na kole, na pláži a tak podobně,“ oznámil hned v úvodu pořadu. Je rozhodnut kandidovat, ačkoli se jeho rodina staví jasně proti jeho kandidatuře. Na volební boj ale bude mít čas, protože v současné době nepracuje. Žije z toho, co v minulosti investoval, protože dnes je nemocen. „Ta nemoc kterou mám, se nazývá bipolární porucha, je to psychiatrické onemocnění,“ prozradil.

Jsem připraven na debaty

V osmdesátých letech minulého století uprchl z komunistického Československa do Spojených států, kde si prý splnil svůj americký sen, byť těžko hledal první zaměstnání. Později se mu ale začalo dařit. Naučil se organizovat si pracovní čas. Jako prezident by se ostatně snažil právě o reorganizaci pracovních zvyklostí. Usiloval by o vyšší produktivitu práce.

Přiznal však také, že např. vůbec netuší, kdo je slovenským prezidentem. „Mně uniklo, kdo je slovenský prezident,“ konstatoval.

Pár slov padlo i k uprchlické krizi. „Já si myslím, že by se státy Visegrádské čtyřky měly spojit se Slovinskem, s pobaltskými státy a Finskem, aby utvořily něco, co pracovně nazývám centrál. Tak jako je Schengen, my bychom měli „centrál“. Každý, kdo by do něj chtěl, žít zde a pracovat, by se musel zaregistrovat, včetně dalších občanů EU.

Nakonec prozradil, že se velmi těší na prezidentské debaty. „Úplně nejvíc se těším na téma islámu a uprchlické krize. Ať přijdou libovolní experti, jsem připraven,“ ujišťoval v závěru pořadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…