Proti rozmnožování. Docent Zvěřina ví, co je cílem dnešních trendů

21.11.2021 18:14

Sexuolog a psychiatr Jaroslav Zvěřina v internetové televizi XTV hovořil na téma tradiční rodiny. Tu podle něj v současnosti reálně ohrožují progresivisté. Pohlaví podle něj existují pouze dvě. Novodobé trendy jako je gender, ho v rámci lidské reprodukce a směřování společnosti velmi znepokojují. Stejně jako nový formulář, jenž přišel do matrik, v němž se neuvádí matka a otec. Hovořil také na téma Green Deal, že se tím schvaluje „sebevražda Evropy“.

Proti rozmnožování. Docent Zvěřina ví, co je cílem dnešních trendů
Foto: Archiv Jaroslava Zvařiny
Popisek: Mudr. Jaroslav Zvěřina

Tradiční rodina, tak jak jí známe, se podle Zvěřiny pomalu rozpadá: „Tradiční rodina je v ohrožení od té doby, co se u nás, a nejen u nás, v celém euroatlantickém politickém prostředí objevili progresivisté. Tedy lidé, kteří pokračují v tom, co kdysi řekl starý dobrý Engels, že to není o tom, společnost a svět pochopit – ale že ho chceme změnit. My tu teď máme velká politická tažení, která chtějí pohřbít všechny tradice a udělat ten svět úplně nový, zcela zajímavý, asi pro ně zajímavý. Ani nevím o tom, že by popisovali, co vlastně pozitivního ty jejich změny přinesou,“ pokrčil rameny bývalý předseda sexuologické společnosti.

  • Původní zdroj ZDE

„Progresivismus je na vzestupu, někdo říká, že jsou to neomarxisté. A není to tak úplně daleko od pravdy. Na univerzitě v Berlíně byl krásný portrét Engelse a tam byl jeho citát, že ‚je třeba změnit svět‘, takže oni ho prostě mění,“ dodal Zvěřina.

Mít slabou rodinu je jeden z nástrojů jak ovládat společnost. „Všechny ty hry s tím genderismem mají jeden společný moment – jsou protireprodukční. Ten trend je jasný, všechny ty revize rodinných vztahů míří tím směrem, že porodní aktivita lidí se bude dál zhoršovat,“ uvedl. Zalitoval, že reprodukce přestává být viděna jako hodnota. „Jsem s tím docela znepokojen. Nevidím tam dobrý program do budoucna,“ dodal.

Trvá na tom, že existují pouze dvě pohlaví: „Pohlaví jsou pořád jenom dvě, žádných víc nikdo nevymyslel. Máme mnoho tzv. genderismu, což jsou ty vymyšlený věci. Ti lidé si prostě vymyslí, co chtějí být, a ten progresivistický politický trend jim dá naději, že když se budou snažit, že nakonec budou opačného pohlaví, nebo takového pohlaví, které my ani nedovedeme pojmenovat. Když začnou mluvit o těch nebinárních genderismech, tak je to zajímavé, každý si nějak hraje. Já jim tyto věci nechci vzít, ať si klidně hrajou, ale nevím, k čemu dobrému to tedy ten svět povede,“ obává se sexuolog.

Co se týká tradiční rodiny, prozradil, že ho nedávno silně znepokojilo oznámení, že matriky už dostaly nové formuláře na rodný list, v němž není kolonka „matka“ a „otec“. „Tam je místo nich ‚rodič 1‘ a ‚rodič 2‘. Já nechápu, jak může být chlap rodič, je to takové zvláštní,“ pousmál se Zvěřina. A že ve Francii a ve Velké Británii už mají dokonce i rodiče číslo 3. „Možná budeme mít také tři rodiče a budou se o nás hádat,“ žertoval.

Taková ztráta hodnot a tradic ve společnosti povede k tomu, že „se rozseká tradiční rodina“: „Protože když nebudou otcové a matky, a když si matky nebudou vážit svého mateřství, a když my nebudeme mít rádi své maminky, tak já nevím, co ta společnost udělá. Maminka přece je a vždy byla první osoba na světě. A dnes? Když nějaký básník napíše báseň o tom, jak jsou děvčátka na světě proto, aby z nich byly hodné maminky, tak mu to vyškrtají a ze škol se to vyhodí. To je neuvěřitelné. Také radikální feminismus v tomto zaznamenal velký úspěch, mateřství téměř zlikvidoval,“ konstatoval.

Zvěřina byl od roku 2004 do roku 2009 poslancem Evropského parlamentu; vzpomněl, s jakými úmysly vznikala EU, jaké měly být její hlavní hodnoty, od kterých se ale už zcela odklonila. Především Green Deal označil za „nesmysl“. „Samozřejmě, že z Evropské unie se nevyvíjí žádná vědecká ani ekonomická velmoc, jak bylo zamýšleno. Naopak, Green Deal bude moc hezká cesta směrem dolů. To je dekadence. Nevidím žádné světlo na konci tunelu. Co se dnes schvaluje v Evropě, v Bruselu, to jsou takové hlouposti, že je to někdy možné až nazvat sebevraždou,“ zhodnotil Jaroslav Zvěřina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…