Protiromský Kohout půjde na deset měsíců sedět. Nedodržoval podmínku

25.10.2011 15:00

Podle informací ČT půjde Lukáš Kohout, vůdce protiromských protestů na Šluknovsku, do vězení. Odsedí si 10 měsíců kvůli tomu, že porušil pravidla podmínky. Rozhodl tak Okresní soud v České Lípě.

Protiromský Kohout půjde na deset měsíců sedět. Nedodržoval podmínku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Lukáš Kohout na protiromské demonstraci ve Varnsdorfu

Podle informací České televize půjde Lukáš Kohout, hlavní organizátor protiromských protestů na severu Čech, do vězení. Měl by si tak odpykat zbytek trestu za podvod a krádež, přibližně tedy deset měsíců.

Kohout vystupoval jako falešný vedoucí kandeláře předsedy Valného shromáždění OSN Jana Kavana. Při cestě VIP letadlem na Srí Lanku tak způsobil škodu vyčíslenou na 2,6 milionu korun. Prohlašoval poté, že škodu nahradí, podle soudu však k ničemu takovému nedošlo.

V roce 2005 byl Obvodním soudem pro Prahu 1 odsouzen ke dvěma rokům vězení s podmínečným odkladem na pět let. Neplnil však pravidla podmínky, podle Okresního soudu v České Lípě nechodil na nařízené konzultace, nevyrovnal škodu a nechodil ani na veřejně prospěšné práce.

Závěr je pak takový, že "Lukáš Kohout nevede řádný život". Dnes se navíc k soudu ani nedostavil, a to bez omluvy. Pokud by s trestem nesouhlasil, může ještě podat stížnost ke krajskému soudu.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…