Psycholog, který napsal, že si Zeman učůrává, se znovu ozval

11.09.2017 15:30

Psycholog Bohumil Sláma pár dní před koncem prázdnin napsal velmi kritický text o prezidentu Miloši Zemanovi. Napsal, že s postupujícím věkem mohou mozkem lidí, jako je pan prezident, prosakovat ne úplně hezké myšlenky Je to prý jako s úniky moči. Tentokrát se Sláma obul do Miloše Zemana, ale také do šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Psycholog, který napsal, že si Zeman učůrává, se znovu ozval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil farmu Čapí hnízdo za účasti Andreje Babiše. Při této příležitosti pokřtil samce klokana rudokrkého jménem Bimbo

Sláma na blogu serveru Aktuálně.cz napsal, že Česko zažije novinku. Pravděpodobně bude mít prvního trestně stíhaného premiéra v moderní historii země. To podle psychologa ukazuje, že nejsme vyspělou demokracií. Ve vyspělé demokracii totiž politici ctí presumpci viny a se stínem podezření odcházejí z politiky. Než se očistí. Podobný princip prosazoval i sám Babiš, než sám zjistil, že má s firmou Čapí hnízdo pořádný kus másla na hlavě. Najednou už nemluví o tom, že imunita je zbytečná, jak to říkával dřív. Voličům možná změna názoru nebude vadit a druhého nejbohatšího Čecha si stejně zvolí. Sláma má za to, že to skutečně ukazuje na nevyspělost české společnosti.

Tato nevyspělost se prý projevuje i na prezidentu Miloši Zemanovi.

„Ještě větší ostudu nám ve vyspělém světě a u všech soudných lidí bude – pokud bude znovu zvolen – dělat prezident Zeman. Jeho zaslepeným voličům nedochází, že jeho dosavadní evidentní povahová a mentální degradace (viz už třeba jen jeho skelný pohled!) bude dál pokračovat, neboť je nezadržitelná, a že na to, jak to s ním bude dopadat na konci druhého prezidentského období, lépe ani nemyslet,“ zhrozil se Sláma.

Celý komentář naleznete zde.

Jednoho dne by to prý se Zemanem mohlo skončit stejně jako s prezidentem generálem Ludvíkem Svobodou, kterému přestávalo sloužit zdraví, ale odmítal opustit prezidentský post. Poslanci proto přijali nový zákon a skrze něj prezidenta odvolali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…