Radost Jakuba Jandy kvůli 21. srpnu. Ale toho druhého, skokana z klubu ODS...

25.10.2019 19:16

Poslanec za ODS Jakub Janda vyjádřil svou radost z toho, že 21. srpen bude v příštím kalendáři mezi významnými dny. Uvedl to na svém blogu na serveru Aktuálně.cz.

Radost Jakuba Jandy kvůli 21. srpnu. Ale toho druhého, skokana z klubu ODS...
Foto: ODS
Popisek: Jakub Janda

Podle Jandy byla invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, jejíž 51. výročí jsme si nedávno připomněli, mimořádně významnou, byť tragickou událost našich moderních dějin. „A ovlivnila život u nás na dalších více než dvacet let. Bez ní by nejspíš nebyla normalizace, bez ní by nebyly drastické čistky – a teď myslím hlavně ty celospolečenské,“ poznamenal Janda.

„Bez násilného a krvavého potlačení Pražského jara by se věznice opět nezačaly plnit politickými vězni, desítky tisíc lidí by neemigrovaly, nevyhazovalo by se ze zaměstnání a ze škol. Anebo alespoň ne v takovém měřítku. Dnes už je to naštěstí historie, ale i historii bychom si měli připomínat. Nejen proto, aby se už neopakovala, jak zní známá poučka,“ dodal Janda, který dle svých slov návrh o zařazení 21. srpna mezi významné dny podpořil. 

„21. srpen zůstane dál pracovním dnem, takže to nijak nezasáhne do ekonomického života státu. Ale i symboly jsou důležité. Jako pocta těm, kteří události roku 1968 a následnou normalizaci museli protrpět. A jako vzkaz našim dětem a dalším budoucím generacím, aby nezapomněly, že svobodu je třeba hájit, nebo o ni můžeme přijít. Třebas za jednu jedinou noc, jako tehdy,“ uzavřel Janda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…