Rath, Bárta, Škárka. Sněmovna nyní řeší nejvíce trestních stíhání

27.05.2012 20:22

Poslanecká sněmovna řeší v tomto volebním období nejvíce případů, kdy hlasuje, zda má vydat daného poslance policii. Už to byl Jaroslav Škárka, Vít Bárta nebo Stanislav Huml. Nyní i David Rath.

Rath, Bárta, Škárka. Sněmovna nyní řeší nejvíce trestních stíhání
Foto: hns
Popisek: Škárka s Rathem za mřížemi, ilustrační koláž

Podle TV Nova je toto volební období nejbohatší na případy, kdy poslanci hlasují o vydání jednoho z nich k trestnímu stíhání. „Máme za sebou teprve polovinu volebního období. Jestli to bude takto pokračovat dál, tak to nevidím moc dobře,“ prohlásil poslanec za ODS Jan Vidím.

Bývalý předseda mandátového a imunitního výboru ve sněmovně Jeroným Tejc vypočítával některé  z nich. Vít Bárta a Jaroslav Škárka byli nepravomocně odsouzeni. Stanislava Humla poslanci nakonec nevydali. Nyní na rozhodnutí čeká David Rath a Otto Chaloupka.

Rath chce dokonce vystoupit ve sněmovně, což mu nakonec bude umožněno 5. června. "Pakliže s tím souhlasí státní zástupkyně, tak já nevidím důvod, proč ne. Dokonce si myslím, že by měl vystoupit veřejně. Než aby bylo postupně vynášené všechno co řekl, neřekl,“ tvrdí ministr vnitra Jan Kubice.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…