Rathovu advokátovi zablokovali peníze na účtu, prý si je tam ulil

28.08.2012 6:56

Orgány, vyšetřující kauzu Davida Ratha, zablokovaly vyšší finanční obnos z účtu jeho advokáta Adama Černého. Nikdo však nechce říci, o jakou částku se jedná, či proč vyšetřovatelé přistoupili k tomuto kroku.

Rathovu advokátovi zablokovali peníze na účtu, prý si je tam ulil
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Podle serveru Novinky.cz však nelze vyloučit, že peníze na účet právníka doputovaly od rodiny Davida Ratha, nebo přes prostředníka přímo od bývalého středočeského hejtmana. Určeny mohly být například na kauci, kterou poslancovi advokáti nabízejí proti jeho propuštění.

Adam Černý deníku Právo nepřímo potvrdil, že k blokaci prostředků došlo. „Myslím si, že uvažujete správným směrem. Informace, které máte, nejsou úplně mimo,“ uvedl. Nebyl však zablokován celý účet. Proti kroku vyšetřovacích orgánů má možnost podat stížnost, se kterou však váhá. „Na to je ještě strašně brzy,“ říká.

Policisté odmítli k tomuto kroku cokoliv říci, a státní zástupce Petr Jirát, který exhejtmanovu kauzu dozoruje, pouze slíbil, že se k věci vyjádři v budoucnu. „Budu to moc komentovat, až nastanou určité okolnosti,“ vysvětlil. „Lze zajistit finanční prostředky na účtu i u jiné osoby, pokud se zjistí, že na účtu této jiné osoby leží peníze osoby obviněné,“ dodal posléze.

Zdá se tedy, že zablokované peníze skutečně pocházely od Davida Ratha. Nebo si to alespoň vyšetřovatelé myslí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…